Krásná a šik i během karantény

Autor: dana

Doma teď všichni trávíme mnohem více času, než bychom zřejmě chtěli. Ženy, víte, jak zůstat sexy a šik i během karantény? Nechte se inspirovat následujícím článkem. Situace posledních měsíců nás…

Jak být krásná i během karantény?

Doma teď všichni trávíme mnohem více času, než bychom zřejmě chtěli. Ženy, víte, jak zůstat sexy a šik i během karantény? Nechte se inspirovat následujícím článkem.

Situace posledních měsíců nás všechny přiměla k tomu, abychom trávili veškerý svůj čas doma. Pro mnohé ženy by to ovšem mohl být najednou důvod k tomu, aby o sebe začaly méně pečovat. To by ale byla veliká škoda. I když nás zrovna nečeká návštěva kina, restaurace ani posezení s kamarádkou u vína v baru, můžeme se hýčkat, působit žensky a přitažlivě. Home office ani karanténa není žádná překážka. 

Přitažlivá i během karantény

Každá žena se chce líbit, proto je naprosto přirozené, že se zkrášluje pokaždé, když se někam chystá. Mají tak ženy důvod o sebe pečovat i během karantény, kdy se nikam nechystají? Rozhodně mají!

To, že teď je naší každodenní náplní péče o děti, home office či distanční výuka, není žádný důvod k tomu, abychom o sebe přestaly pečovat. Každá žena je krásná. Tak proč tu krásu ještě více nepodtrhnout, i když je zrovna naší jedinou povinností sezení u počítače doma v obýváku či péče o rodinu.

Krásná i v teplákách 

O tom, že může žena působit přitažlivě a žensky i teplákách a mikině, rozhodně není pochyb. Natož v dnešní doba, kdy všemožné internetové obchody nabízejí svým zákazníkem krásné teplákové soupravy či pletené soupravy, ve kterých se nemusíte bát vyjít ani na nákup. Pokud byste ale ráda vyměnila každodenní teplákové outfity za něco formálnějšího, tak hurá do toho. Nebojte se ráno vstát, a i k práci z domova se obléct jako do kanceláře. Naopak tak budete mít daleko větší motivaci k práci než když na sobě maté celé dny outfit, který běžně volíte na odpočinek, procházku či lenošení u televize. 

Karanténe proměnila významně i módu.

Sama sobě kosmetičkou

Milé dámy, ani to, že nám dočasně zavřeli kadeřnictví i kosmetické salony, nás přece nemůže rozhodit. Tak se nebojte být sama sobě vizážistkou, manikérkou i kadeřnicí. Uvidíte, že vás práce z domova i výuka přes počítač bude bavit daleko více, když si nalakujete nehty či natočíte vlasy. Mnoho z nás považovalo za jakousi tradici pravidelně navštěvovat nejrůznější zkrášlovací salony, kde o nás bylo královsky postaráno, a kde jsme si zároveň měly prostor nádherně odpočinout. Nebojte si svůj vlastní zkrášlovací salon vytvořit doma. Napusťte si horkou vanu, nalakujte si nehty, neobyčejně si upravte vlasy, vyzkoušejte nové oční stíny nebo si například dopřejte blahodárnou masáž obličeje. Zkrátka nezapomínejte sama sobě dopřát tu nejluxusnější péči, i když se zrovna nikam nechystáte.

Pečujte také o své duševní zdraví

Během péče o svůj zevnějšek byste však rozhodně neměla zapomínat také na své duševní zdraví. Obzvlášť v této době je na nás všechny vyvíjen nesmírný tlak, a tak je péče o naše duševní zdraví ještě o poznání podstatnější. 

Takže jen co si doděláte svou novou manikúru, můžete si doma zacvičit jógu, poslechnout nějaký podcast, přečíst knihu nebo například uvařit nějaký nový recept. Záleží pouze na vás, co vám přináší vnitřní potěšení a klid. Takové nákupy oblečení přes internet jsou také ověřeným tipem na lepší náladu.

Jak tedy působit žensky a cítit se dobře i během karantény? 

  • oblékejte se tak, jako kdyby se žádná karanténa nekonala
  • vsaďte na detaily, jako jsou nalakované nehty či upravené vlasy
  • dopřejte si chvilku jenom sama pro sebe 

Dámy, a jak o sebe během karantény pečujete vy? Dáváte přednost pohodlným teplákům, nebo se každý den strojíte tak, jako by vás čekal běžný den?