Květinové vzory v zimě? Poradíme, jak je nosit!

Autor: Módní Blog

Květinové vzory rozdělují ženy a dívky na dva tábory – zatímco některé na ně nedají dopustit a nechávají rozpustilé květy rozkvétat na nejrůznějších kouscích oblečení, jiné naopak tento styl odsuzují…

květinové vzory

Květinové vzory rozdělují ženy a dívky na dva tábory – zatímco některé na ně nedají dopustit a nechávají rozpustilé květy rozkvétat na nejrůznějších kouscích oblečení, jiné naopak tento styl odsuzují s prohlášením, že si v něm připadají jako v zástěře. Pravda je taková, že květinové vzory se musí umět nosit. Jakmile víte, co k nim volit a s čím je kombinovat, pak se ho jejich hravosti bezesporu zamilujete i vy. Rozhodně neplatí, že květinové vzory jsou pouze hitem jara – nosit je můžete i teď v zimě. Při pohledu z okna usoudíte, že do zimy má aktuální počasí hodně daleko, tak proč si tohle období nezpříjemnit veselostí barevných květin, květů a kvítků?

shutterstock_348660629

Květinové vzory nejen v romantickém pojetí

Mnoho z vás si květiny automaticky spojuje s romantikou a tedy i romantickými outfity. Ne každá žena nebo dívka ale tomuto stylu fandí a místo romantiky by raději zvolila něco krapet drsnějšího. Jestliže i vy květinový vzor odmítáte jen ze strachu, že se nedá nosit nijak jinak, nežli něžně a romanticky, pak vás rádi vyvedeme z omylu! Něžnost květin můžete doplnit například o kůži, díky čemuž se vytvoří ten správný kontrast.

Tip: Při nákupech na internetu můžete využít slevové kupóny na kuponer.cz, díky čemuž ušetříte.

shutterstock_246740092

Na čem kvetou květiny?

Další mylnou domněnkou řady z vás je představa, že v květinovém vzoru vypadáte jako ženská od plotny nebo že snad květiny na oblečení zbytečně rozšiřují vaši siluetu a přidávají vám tak nechtěná kila navíc. Ani tohle ale není pravda, chce to jen sáhnout po tom správném kousku oblečení. Květiny mohou vesele rozkvétat jak na topech či bundách, tak i na kalhotách, sukních nebo šatech. Záleží je na vás, zda se budete držet při zemi a sáhnete po modelu posetém drobnějšími kvítky, nebo se naopak necháte unést a oblečete se do outfitu plného obřích květů.

shutterstock_257977163

Kytka ke kytce, aneb co je moc, to je moc!

Jak již bylo řečeno v úvodu – květinové vzory se musí umět nejen nosit, ale i správně kombinovat. Ačkoli platí, že v módě vedou experimenty a zajímavé variace jsou tedy povoleny, rovněž platí i to, že kdo si není jistý v kramflících, měl by se raději držet při zemi. Co to znamená? Pokud víte, že pestrobarevně květované tílko s ještě více květovanými legínami vypadá úžasně a vy se v tom cítíte skvěle, pak si tento model klidně oblečte a vyrazte s ním dělat parádu do ulic. Pokud si ale naopak nejste jistá a nechcete se dopustit módního faux pas, pak raději sáhněte jen po jednom květovaném svršku. Méně je totiž někdy více – pamatujte!