Legínám se nemusíte vyhýbat ani v zimě. Poradíme, jak a s čím je nosit!

Autor: Módní Blog

Mnoho žen se jednohlasně a bez zaváhání shodne na tom, že legíny představují univerzální a maximálně pohodlný kousek oblečení, který se dá nosit po celý rok a na nespočet zajímavých…

Mnoho žen se jednohlasně a bez zaváhání shodne na tom, že legíny představují univerzální a maximálně pohodlný kousek oblečení, který se dá nosit po celý rok a na nespočet zajímavých způsobů. Je pravda, že legíny se na pomyslné módní špičce drží již slušnou řádku let, během kterých rozdělili nejen ženské, ale i pánské publikum na dvě skupiny – zatímco některé ženy na ně nedají dopustit a muži je milují, jiné ženy by si je nikdy neoblékli a muži tento styl oblékání odsuzují. Jestliže patříte mezi milovnice legín a ráda je kombinujete s ostatními prvky vašeho šatníku, pak jsou následující řádky určené právě pro vás!

Legíny vás okouzlí svou praktičností

Legíny – skvělý kousek, který můžete nosit prakticky k čemukoli a s největší pravděpodobností vždy budete vypadat skvěle. Jejich největší předností je jednoduchost a praktičnost – nejenže se pohodlně nosí, ale navíc se i skvěle kombinují. Vybírat můžete mezi nepřeberným množstvím barev, vzorů i druhů – zmíníme například legíny džínové, riflové, latexové nebo teplé vhodné na zimu. Nosit je se musí umět, protože i s tak jednoduchým a univerzálním kouskem oblečení můžete napáchat společenské faux pas!

shutterstock_132392177

Nejjednodušší kombinace? Legíny a tunika!

Jestliže hledáte ideální kombinaci, nad kterou nemusíte příliš přemýšlet, pak vsaďte na legíny s tunikou – to je klasika, na kterou můžete vsadit kdykoli. Tuniky mají rozdílné délky, šířky, barvy i vzory, díky čemuž vzniká rozmanitá paleta vhodných kombinací, ve kterých můžete vyrazit jak na nákupy, tak i do práce nebo do společnosti. K legínám se rovněž hodí delší pletený svetr, který v pase přepásáte ozdobným páskem – ten celému modelu dodá šmrnc. Pro zimní dny vám můžeme doporučit osvědčenou kombinaci, která nikdy nezklame: černá tunika, černé legíny a černé kozačky.

— Při nakupování můžete ušetřit díky Kuponeru

shutterstock_123050998shutterstock_129421121

Co se k legínám nehodí?

Jak již bylo řečeno – legíny musíte umět nosit. Stejně jako platí, že by od nich měly upustit ženy silnějších tělesných proporcí, platí rovněž i nepsané pravidlo nenosit k legínám upnuté tričko. Legíny jsou samy o sobě dost upnuté a v kombinaci se stejně upnutým a nedej bože ještě krátkým tričkem byste vypadala zbytečně lacině. Je mnohem lepší volit volnější topy, díky čemuž vznikne opticky příjemná vyváženost.

shutterstock_105713150

Jak a s čím kombinovat legíny podle typu postavy?

Na závěr přihodíme několik užitečných rad. Patříte-li mezi drobné ženy, dejte si pozor na příliš dlouhý vrchní díl, který si k legínám oblečete. Vrchní díl by vám neměl sahat déle, nežli do půli stehen – delší topy jednoduše nevypadají dobře. Hodí se pro vás jednobarevné kombinace, které vás opticky prodlouží. Naopak ženy vyšší mohou vsadit na pestrobarevné kombinace.