Letní festivaly a hudební koncerty, které nesmíte minout

Autor: modniblog.cz

Léto je za dveřmi a klimatizace už jedou na plné obrátky. Někdo nenese letní horko dobře, další zase pařáky netrápí a vyrazí se osvěžit k vodě. To jak snést letní…

Na jaké festivyla, koncery a akce vyrazit v létě 2018?

Léto je za dveřmi a klimatizace už jedou na plné obrátky. Někdo nenese letní horko dobře, další zase pařáky netrápí a vyrazí se osvěžit k vodě. To jak snést letní teplo však není tématem našeho článku. Dnes se budeme zabývat věcí, kterou má na létě rád téměř každý. Ano jsou to festivaly a koncerty. Zde je seznam těch nejlepších, které by vám letos neměly uniknout a další tipy na akce kam vyrazit.

Deep Purple v Brně

První akcí, která určitě stojí za návštěvu je koncert rockové ikony Deep Purple, který se koná už 2.7. v Brně. Lístky se stále dají koupit. Pokud vám něco říkají písničky, jako Smoke On The Watter nebo Child in Time určitě zvažte návštěvu koncertu. Je totiž možné, že to je jeden z posledních, ne-li ten vůbec poslední koncert žijících legend v Česku.

Brno je navíc známé i svojí barovou a hospodskou kulturou, o hezký zbytek večera po koncertu tak zcela jistě mít strach nemusíte 🙂

The Rolling Stones, Letňany

Asi největší „pecka“ tohoto léta je koncert The Rolling Stones na letišti v letňanech. A víte co? Asi bude vyprodáno. A není se čemu divit, „Stouni“ jsou opravdodé legendy rocku. Snad každý zná skladby jako Paint it Black nebo Satisfaction. Ohistorii kapely toho asi nemá moc cenu psát, protože toto téma by vydalo na jeden samotný článek a to ještě hodně dlouhý. Pokud Vás však historie The Rolling Stones zajímá nebo se jen chcete naladit před kocertem, můžete si přešíst rozsáhlý text z Wikipeadie nebo určitě doporučuji skvělý film The Rolling Stones Olé Olé Olé!

Rock for people

Ano, možná byste od nás očekávali tipy na nějaké akce o nichž jste doposud nevěděli. A my Vám zde jako super tip napíšeme snad ten „nejprofláknutější fesťák“ co v ČR je… Přesto si za naší volbou stojíme. Rock for people je jeden z nejznámnějších festivalů u nás, kde ja také spousta lidí. To však přispívá jedinečné atmosféře této akce. Festival se letos koná 4. až 5. července v Hradci Králove. Určitě dopodučujeme vyzkoušet.

Divokej Bill

A proč do našeho výběru nezahrnout i českou kapelu? My jsme se rozhodli pro Divkýho Billa, protože se nám prostě líbí a v redakci máme tuto skupinu tak nějak spojenou s létem a s festivaly. A kde že to letos bude? Koncert je naplánovaný na 13.7. v podhradí, ve vesnici Loket na západě Čech. Cena vstupného na akci je 400, pokud lístek zakoupíte v předprodeji, na místě je poté o 80 Kč dražší.

Na stojáka

Stand up známých českých komiků, jako je Lukáš Pavlásek, tentokrát na živo. Vystoupení bude 13.7. v Mníčku pod Brdy a vstupné stojí 250 Kč.

Guns N‘ Roses

Asi záleží na preferencích každého zvlášť, ale třeba pro mě jsou XYZ snad ještě větší legendy rocku než The Rolling Stones. Koncert určitě dporučujeme, ale trochu jsme si dovolili porušit náš formát, protože tento koncert není v Česku.

Koná se hned za hranicemi, u Polských sousedů, to má mimojiné i tu výhodu, že vstupné je často o dost levnější než u nás. Akce se uskuteční v Chorzowě a pokud vás přeci jen jméno kapely přesvědčilo k návštěvě koncertu, můžete si více informací zjistit zde.

Garden food festival v Rožnově pod Radhoštem

Food festival se koná o víkendu v půli prázdnin, 30.7. až 1.8. Hlavní hvězdou a uvaděčem celé akce je Zdeněk Pohlreich, ale hlavními kulinářskými hvězdami zde budou šéfkuchaři vyhlášených restaurací a to i těch, které se chlibí Michelinskou hvězdou.

Kromě doprovodného programu se můžete těšit i na ochutnávku pokrmů od pozvaných kuchařů a spousti zajímavých informací. Hlavní částí programu je možnost nakoupit degistační jídla připravená místními restauracemi. Festival je ideální pro rodiny s dětmi a my jej můžeme jedině doporučit. Vstupné v předprodeji stojí 100 Kč, na místě 150 Kč.

Colours of Ostrava!!!

Tento festival doporučujeme především kvůli jedinečnému industriálnímu prostředí zrekonstruovaných Dolních Vítkovic, kde se akce koná. Kombinace jedinečného prostředí a skvělé muziky se zkártkou neokouká ani neoposlouchá 🙂

Minifestival malých pivovarů na Zelném trhu v Brně

Už 16. a 17. června se na Zelném trhu v Brně koná festival minipivovarů s doprovodným programem. Jde spíše o menší akci, přesto ji můžeme vřele doporučit. Za vyzkoušení určitě stojí Lucky Bastard.

Burgerfest 2018

8. a 9. září se na pražském výstavišti bude pořádat 6. ročník burgerfestu. Program ještě není zveřejněný, přesto věříme, že opět bude možnost vybírat z mnoha skvělých restaurací a ještě lepších burgerů.

Burger fest v Praze, léto 2018.

A co na sebe?

Pokud zjišťujete, že by to před letními akcemi chtělo doplnit šatník, můžete se podívat na festivalové tipy od eshopu Answerar nebo si vybrat nové kousky na eObuv.cz i se slevovým kupónem. Nezapomeňte si také přečíst naše rady jak vybrat boty přes internet.

Jsme však v redakci toho názoru, že nejlepší letní oblečení jsou plavky. Nic jiného nebudete potřebovat.