MAJÁLES: PŘISTIŽENY!

Autor: Módní Blog

Všechno to začíná koncem. Až když se na druhý den probudíte s pokrčeným páskem přes ruku, můžete hodnotit. Sečtete ztráty a nálezy, dojmy a zážitky, zisky a dluhy. A na chvíli…

Všechno to začíná koncem. Až když se na druhý den probudíte s pokrčeným páskem přes ruku, můžete hodnotit. Sečtete ztráty a nálezy, dojmy a zážitky, zisky a dluhy. A na chvíli to znovu celé prožijete. Vybaví se vám uvolněná atmosféra plná smíchu, různorodé hudby, davového šílenství a kelímků. Na chvíli jste zase tam. A hned potom máte jasno. Můžete říct, jaký pro vás Ostravský Majáles 2013 byl. Pro nás byl určitě úspěšný. Našli jsme totiž to, co jsme hledali. Vás!

 

Ostravský Majáles se poprvé přesunul do Dolní oblasti Vítkovic

ŠŤASTNÝ ČTYŘLÍSTEK

Náš cíl byl jednoduchý. Najít módu. A přestože to chvílemi připomínalo hledání úrodné půdy v areálu Dolní oblasti Vítkovic, v průmyslovém objektu jsme objevili dokonce šťastný čtyřlístek.

Čtyři dívky nás překvapily, čtyři dívky nezapadaly do davu. Udělaly něco jinak, a to se nám líbilo. Tohle je náš módní čtyřlístek přistižených slečen, které se módy nebojí.

obrázek 2 – Vše je krásně sladěné

  

obrázek 3 – Markétin módní cit vyčnívá z davu

Markéta nás se svým skvělým outfitem a milým úsměvem okamžitě uchvátila. Byla přesně tou dívkou, kterou jsme hledali. Dívka, která zahodila džíny a šla na to jinak. Zvolila světle tyrkysový svetr z Lindexu, který zkombinovala s kontrastní černou. Kabelka, klobouček, náramky. Všechno se skvostně doplňuje. Tleskáme!

obrázek 4 – Další hra s černou barvou

obrázek 5 – I košile po mamince může vytvořit úchvatný outfit

Opět jsme ve hře s černou, Martina však do hlavní role obsadila květovanou košili po mamince, díky které outfit dostal šťávu. Tričko koupila v Kik, kalhoty našla v New Yorkeru. A od nás samozřejmě dostává pochvalu za letní kozačky, které vyčnívají z nudné řady nejrůznějších tenisek. Je to jarní, je to hravé a nám se to prostě líbí.

obrázek 6 – V hlavní roli puntíky

obrázek 7 – Jednoduchý festivalový outfit

V množství kalhot jsme konečně objevili šaty. Lenka zvolila pro svůj outfit puntíky, které oživila modrým svetříkem. Kde módní kousky ulovila, si však bohužel nevzpomněla, pouze je tipovala na New Yorker. Conversky si pořídila přes internet na Bezvasprtu a kabelka je značky Orsay. Jednoduchý outfit na festival, přesto má svou osobitost.

obrázek 8 – Krásná hra s barvami

obrázek 9 – Kelímek s pivem je nejčastějším festivalovým módním doplňkem

Barvy, barvy, barvy. Konečně jsme se jich dočkali! Nádherně zářivý outfit, který skutečně vítá sluníčko s otevřenou náručí. Šaty značky Terranova úžasně rozjasňuje barevná květovaná košile Promod, boty koupila Helena v Gate. Je v tom radost, hravost i dravost. Za nás určitě palec nahoru.

DŽÍNOVÉ ŠÍLENSTVÍ

obrázek 10 – Džíny očividně stále všichni milují

20. května 1873, Levi Strauss a jeho slavné jeans. Je to už skoro 140 let, kdy stály džíny pouze jeden dolar a největší radost z nich měli horníci, přesto jejich sláva neutichá. Jsou všude, ve všech střizích i velikostech. Bohudík – bohužel.

Je málo věcí, co nás Čechy umí držet pospolu, a shromažďování předmětů mezi ně určitě patří. Když je něco dobré, musíme se toho držet a chránit to vlastním tělem. A džíny jsme k sobě připevnili sekundovým lepidlem. Jen pro jistotu.

obrázek 11 – Majáles občas připomínal promo akci džínů

Při procházení Ostravského Majálesu 2013 jsme se nemohli zbavit pocitu, že se prostě vrátil čas. Dolní oblast Vítkovic zaplnili mladí dělníci, všichni svědomitě nastoupili v džínech a tričku, aby jim šla práce od ruky. Na módu se nehraje, kdo nemá džíny, nezapadá. A my jsme za tu hrstku nezapadajících zářivých hvězdiček šťastní. Vždyť o tom móda je. Najít své vlastní světlo. A zářit.