Móda jménem pánské tepláky!

Autor: modniblog.cz

Pánské tepláky zažívají nebývalý boom. Před pár lety bychom nejspíš ještě nevěřili, že se toto pohodlné domácí oblečení dostane i na ulice, a v některých případech dokonce do kanceláře. Proč…

Pánské tepláky

Pánské tepláky zažívají nebývalý boom. Před pár lety bychom nejspíš ještě nevěřili, že se toto pohodlné domácí oblečení dostane i na ulice, a v některých případech dokonce do kanceláře. Proč ne – kdo by neměl rád pohodlí. Vyzkoušejte tento trend i vy. Zjistěte, jak je nosit a s čím kombinovat, abyste vypadali stylově.

Na venkovní nošení jsou nejoblíbenější především pánské tepláky typu joggers. Ač původně rozhodně nejde o formální oblečení, dají se zkombinovat tak, abyste vypadali dobře kdekoliv, i na meetingu v práci. Doporučujeme ale také další střihy a typy, například klasické volné s příměsí kašmíru, kalhoty na sport, slim fit atd. Kupujte kousky od známých značek. S nimi máte jisté, že budete nejen dobře vypadat, ale také že perfektně padnou.

V hlavní roli svetr

Sportovní móda je na vzestupu. A tak přijít mezi lidi v teplákách a svetru už vůbec není něco, co by zvedlo obočí všem přítomným. Ač jste pravděpodobně na kombinaci svetr-tepláky zvyklí hlavně z domova nebo z chaty, nenechte se tím omezit. Pokud outfit zkombinujete s kvalitními botami nebo teniskami, zabodujete.

Sportovní bunda do chladnějšího počasí

Sportovní bundy jsou opravdu pestré, co se vzorů a barev týče. Odvažte se trochu a pozvedněte fádní tepláky stylovým svrškem od oblíbené značky. Nebo vsaďte na jednu barvu s malým a střízlivým logem. Bunda a tepláky se navíc dají pořídit i v sadě, pokud si nechcete lámat hlavu s párováním oblečení.

Nejen u sportovní bundy, ale i u dalších druhů bund dodržujte následující. Musí dobře padnout a neměla by být příliš dlouhá. K teplákům to nevypadá dobře, oversize střihy proto raději nechte na jindy.

Tričko pro teplejší dny

Tričko a tepláky je nerozlučná dvojka, která ale rozhodně nemusí působit „balíkovsky“. Ano, jde o neformální kombinaci. Avšak pokud sáhnete po dobře padnoucím triku a tepláky si vyhrnete trochu nad kotníky, vytvoříte siluetu jako z módního časopisu.  Je jen na vás, jestli sáhnete po long fit typu nebo klasickém. Oblíbené jsou teď zejména trika s kapsičkou na hrudi. A samozřejmě z přírodních materiálů, které jsou prodyšné a pohodlné.

Chcete vypadat formálně? Sáhněte po saku nebo košili

Vzít si k teplákům sako by vás asi jen tak nenapadlo. Jděte do toho! Pokud chcete vypadat formálněji, tepláky nemusí zůstat ve skříni. Doporučujeme najít sako, které má podobnou barvu a strukturu látky, alespoň na pohled. Pod něj si oblékněte tričko s knoflíčky nebo pletený svetr. Ovšem i košile si s tepláky perfektně rozumí. Vsaďte na delší střih.

Tepláky a džínová bunda jsou nerozlučná dvojka

Další stylový neformální look vytvoříte kombinací tepláků a džínové bundy. Nebojte se kombinovat různé materiály, výsledek stojí za to. Kromě klasické modré denim bundy se prodávají i v šedých či černých variantách. Nezapomeňte na pěknou čepici nebo klobouček.

Army styl

Máte rádi vojenský styl? Pořiďte si tepláky v tímto vzorem. Na venkovní nošení si pořiďte užší střih, který je od kolene dolů upnutý k noze. Hodí se jak ke sportovní bundě, tak tričku. Můžete je nosit celoročně.

Motorkářská bunda

Koženou motorkářskou bundu byste pravděpodobně zkombinovali s úplně jiným typem oblečení. Ale nenechte se odradit. Vypadá super i s tepláky, především s typem joggers a slim fit. Pokud máte černou, sáhněte po černých nebo bílo-šedých army teplácích. Dojem uděláte i v kombinaci černá-vínová či černá-červená.

Jaké boty nosit k teplákům

Především by měly být čisté, abyste nevypadali jako balíci. U formálnější obuvi pozor. S polobotkami je to pěkně nebezpečné, raději se jim proto vyhněte. Tenisky, nazouváky a loafers jsou sázka na jistotu. Pokud se chcete trochu odvázat, můžete zvolit různobarevné tkaničky. Do chladnějšího počasí obujte farm boty.