Moderní doba plná selfie fotek a fotek jídla. Zkuste to trošku jinak. 

Autor: dana

Zná to většina z nás. Fotíme vše, co se nám naskytne. Jídlo, přírodu i sebe. Fotíme zkrátka všude a všechno. Jaký je ale rozdíl mezi focením fotek na sociální sítě…

Selfie a focení jídla je trendem této doby.

Zná to většina z nás. Fotíme vše, co se nám naskytne. Jídlo, přírodu i sebe. Fotíme zkrátka všude a všechno. Jaký je ale rozdíl mezi focením fotek na sociální sítě a profesionálním focením? Jak se stát opravdu dobrým fotografem? A jaké moderní technologie nám současná doba přináší v oblasti fotografování? To vše vám prozradíme v následujících řádcích. 

Možná se vám to už taky stalo. Uděláte si hezkou selfie fotku, roztomilou fotku domácího mazlíčka či naprosto jedinečnou fotku své snídaně a hned začínáte mít chuť se fotografování více věnovat. Vlastně proč ne. Pokud vás fotografování na vyšší úrovni skutečně láká, není žádný důvod, proč to nevyzkoušet. 

Focení na sociální sítě versus profesionální focení

S moderními technologiemi se vše mění. A to platí i u fotografování. Dříve, když chtěl mít někdo hezkou rodinnou fotografii, musel zavolat profesionálnímu fotografovi, který snímek obstaral. Nebo minimálně někomu, kdo má kvalitní fotoaparát. Není to totiž tak dávno, kdy mít doma fotoaparát, nebylo tak běžné. Dnes máme všichni krásných fotek, které vypadají téměř jako ty od profesionálů, plné mobilní telefony. Stisknutím jediného tlačítka na displeji vykouzlíme během vteřiny jedinečný snímek, který působí naprosto dokonale. Mohlo by se tak zdát, že být profesionálním fotografem není žádné umění. Opak je ale pravdou. Což rozhodně nevylučuje to, že i fotograf amatér dokáže vyčarovat okouzlující snímky. 

Jak tedy postupovat, pokud se chcete stát úspěšným fotografem, jehož fotky budou naprosto geniální? 

Jak na kvalitní fotografie bez profesionála?

Jak se stát zkušeným fotografem?

Způsobů, jak se stát zkušeným fotografem, může být hned několik. Můžete navštívit nejrůznější kurzy, workshopy nebo se vydat vlastní cestou. Zkrátka pořídit si kvalitní vybavení a začít fotit. Vše, co se naskytne. A fotit tak dlouho, dokud nebudou stát výsledné fotky skutečně za to. Pomoci si můžete nejrůznějšími aplikacemi na úpravy fotek. Ovšem základem je vždy kvalitní fotografie

Mobilní telefony, fotoaparáty a drony

Abyste docílili kvalitní fotografie, musíte mít kvalitní vybavení. Na výběr máte z mnoha variant. Pokud chcete jen občas vyfotit nějaké krásné záběry a natočit slušné video, tak vám bude stačit mobilní telefon

Jestliže se chcete focení věnovat naplno, tak se koupi pořádného fotoaparátu nevyhnete. Je to zkrátka naprostý základ. Nejedná se sice o malou investici, ale výsledek bude rozhodně stát za to. Ať už byste se jednou rádi věnovali svatebnímu focení, rodinnému focení nebo focení přírody, vhodný fotoaparát je naprostá nutnost.

Fotografování z výšky za pomoci dronů.

A pokud se chcete fotografování případně točení videí věnovat opravdu naplno, máme pro vás jeden tip. Co byste řekli na fotografie a videa z ptačí perspektivy? Právě to vám totiž zajistí drony. Zřejmě jste už o tomto fotoaparátu/kameře s křídly slyšeli. Pokud jsou tedy vaše tvůrčí ambice skutečně velké a chtěli byste místa či události zachytit naprosto jedinečně, pak byste měli o pořízení dronu vážně uvažovat. Dron je totiž určen pro všechny, kteří touží po něčem skutečně originálním. 

A jakému typu fotografování dáváte přednost vy? Raději během chvíle zachytíte daný okamžik na mobilní telefon, nebo vás láká představa neobyčejného focení pomocí dronů?