Mužský podzim podle H&M

Autor: Módní Blog

Šedý podzim? Proč ne! O podzimu se říká, že je nejsmutnějším a nejdepresivnějším ročním obdobím. My ale víme své – víme, že podzim má své kouzlo. Ať už je to…

Šedý podzim? Proč ne!

O podzimu se říká, že je nejsmutnějším a nejdepresivnějším ročním obdobím. My ale víme své – víme, že podzim má své kouzlo. Ať už je to jeho začátek a dozvuky babího léta nebo pokročilejší stádium, kdy zbarví svět okolo nás zářivými barvami podzimního listí. A podobně se to má i s pánskou kolekcí značky H&M pro toto období a následující zimu. Na první pohled mohou modely působit šedivě a nevýrazně, ale nenech se zmást. Šedá a béžová, to jsou barvy letošního podzimu a kousky od H&M vůbec nesráží do propasti nevýraznosti. Právě naopak, jejich kombinování přináší eleganci, které málokterá odolá.

Klasika v moderním hávu

Z barev tedy kolekci vévodí šedá a béžová, doplňované různými odstíny hnědé (především teď velice žádaná velbloudí hnědá). Nechybí ani všudypřítomná černá a občasná bílá spodní vrstva. A jakým modelům se tyto barvy propůjčí? Jak už bylo zmíněno výše, v H&M se snažili přivést k životu ducha klasických kousků minulosti a vypravit jej do světa upraveného tak, aby zapadl do 21. století. Na výběr máš tedy z velkého množství sak, svetrů a bund. Některé z větších a hutnějších svetrů vypadají, jako by je návrháři našli ve skříních svých dědečků, ale světe div se – v kombinaci se zbytkem kolekce nepůsobí vůbec rušivě a stylově modely doplňují. Použité materiály jdou od tvídu, flanelu, po vlnu a bavlnu, většinou ošetřené takovým způsobem, aby působily mírně použitě.

A co dál?

Do sychravějšího počasí je pak velký důraz kladen na bundy a kabáty blížící se stylu army – z celé kolekce je vůbec cítit snaha o zkombinování elegantního vzhledu a určitého pocitu praktičnosti. Jelikož se stále sází na vrstvení, dále očekávej vesty a lehčí svetry. U trik a košilí převažují jednoduché, jakoby seprané barvy, najdou se však i modely s károvaným nebo proužkovaným vzorem, takové neomrzí snad nikdy. Z kalhot si zaručeně vybere každý – od klasických džínů, přes černé slim se sníženým rozkrokem až po šité oblekové. Pro maximální pohodlí jsou k dispozici i ultra volné oblekové kalhoty.

Klobouk, šálu a jde se na věc!

Jako zajímavý prvek se jeví snaha návrhářů ukázat nám, že v takto poskládaném modelu má své místo zastrčení spodní části nohavic do bot. Tento nápad působí v kombinaci s vysokými těžkými botami (zase ten praktický army styl) velice svěžím dojmem. Poslední a nedílnou složkou vrstveného stylu jsou bezesporu doplňky. K dispozici jich bude v obchodech mnoho a prim hrají tvídové klobouky, šály z hrubé vlny a kožené rukavice či pásky. Co na to říkáš, necháš se unést střídmou elegancí značky H&M?