Nadčasové zdobení nehtů? Zvolte techniku ombre!

Autor: modniblog.cz

Nehty, které nikdy neomrzí? Ano, to jsou ombre nehty! Tolik oblíbená technika nail art, která dává našim gelovým nehtům spoustu fantazie a originality. Jedná se o pozvolna prolínající se barvy…

Nehty, které nikdy neomrzí? Ano, to jsou ombre nehty! Tolik oblíbená technika nail art, která dává našim gelovým nehtům spoustu fantazie a originality. Jedná se o pozvolna prolínající se barvy do sebe jedna přes druhou na našich nehtech. Efektu ombre dosáhnete přechodem buď různých odstínů jedné barvy nebo přechodem mezi dvěma různými barvami. Proto říkáme, originalita je tu vždy na prvním místě. Dejte sbohem nudě!

Jak na ombre nehty?  

Předtím, než se do techniky gelových nehtů ombre pustíte, nastudujte si všechny její možnosti i kroky a ujistěte se, zda danou techniku opravdu zvládnete nebo ji raději necháte na zkušené  nehtařce, která si s ní snadno poradí. 

1. Ombre nehty pomocí houbičky  

Dokonalé gelové nehty s pestrobarevným ombre docílíte snadno díky houbičce tomu určené a pinčovací pinzetě. Samozřejmostí je i správná volba barevných gelů. My doporučujeme ty s větší hustotou a pro ještě lepší efekt zvolte bílou podkladovou barvu.

2. Ombre efekt pomocí štětce  

Dalším způsobem, kterým dosáhnete krásných ombre gelových nehtů, je pomocí speciálního  ombre štětce. K technice ombre pomocí štětce jsou nejlepší naopak řidší konzistence jako jsou u gel laků nebo UV gelů.  

Postup:  

Tento postup využijete u obou technik ombre gelových nehtů.  

  • Vyberte si odstíny, které budete používat. Řidší gel laky či UV gely na nehty při tvorbě štětcem nebo s hustější konzistencí při technice s houbičkou. Vybrané odstíny naneste na vymodelovaný nehet, obvykle 2 až 3 pásky barev.
  • Pomocí pinčovací pinzety spojte houbičku rozstříhanou do menších trojúhelníčků, aby vznikl perfektní nástroj pro tvorbu ombre a jemně jím ťupejte barvy po celém nehtu ze strany na stranu a zapracovávejte gely rovnoměrně do sebe. U realizace štětcem nanesené barvy jemnými tahy propojujte do sebe tak, aby hezky prolnuly. 
  • Máte-li gely perfektně zapracované, dejte nehty polymerizovat do UV/LED lampy. 
  • Po vytažení gelových nehtů z lampy zopakujte celý postup minimálně jednou, nejlépe ještě dvakrát, než dosáhnete vysněného výsledku.  
  • Nakonec nehty zaleskujte. Ať už zvolíte lesklý či matný top, s ombre nehty nebudete litovat.

3. Modeláž ombre nehtů od základu  

U této techniky se postup při tvorbě gelových ombre nehtů liší, a to hlavně díky použitým materiálům jako jsou stavební gely či polygely. Jedinou nevýhodou u těchto materiálů je užší výběr odstínů barev, s čímž dopředu počítejte. Technika je ideální pro vytvoření klasického babyboomer efektu, kdy na špičku nehtu nanesete bílý stavební materiál a na zbytek použijete gel tělového či narůžovělého odstínu.

 

Jednoduchá přesto tolik okatá metoda nail art, která je stále oblíbená mezi milovníky gelových nehtů. Zdobení nehtů technikou ombre spatřujeme stále častěji a to v různých kombinacích, s matným i lesklým povrchem, s třpytkami, kamínky i kresbami. Tvořivosti se v tomto případě meze nekladou. Tak jaké budou ty Vaše?