Recenze AboutYou.cz, zkušenosti s nákupem na About You

Na podzim roku 2018 na český trh vstoupil hned za Zalandem další velký a významný zahraniční hráč, AboutYou.cz. Tento e-shop vznikl v poměrně nedávné době a díky investorům získal finance na rychlou expanzi po celé Evropě. Za e-shopem stojí především německá skupina OTTO Group, která je jedním z největších prodejců módy v celé Evropě. About You vzniklo především jako reakce na trend nakupování oblečení na internetu a přes mobilní telefony, na které AboutYou.cz cílí především. A jak se to vše obchodu daří? Vyplatí se zde nakupovat? Přinášíme vám obsáhlou recenzi About You, která se pokusí na tyto a další otázky odpovědět. Provedli jsme nákup na AboutYou.cz, vše jsme zhodnotili na základě reálných zkušeností a zde jsou výsledky! Před přečtením recenze se můžete sami podívat na Aboutyou a udělat si vlastní obrázek.
  • Celkové hodnocení: 88 %
  • Přehlednost stránek: 90 %
  • Nabídka zboží: 80 %
  • Rychlost dodání: 85 %
  • Zákaznický servis: 95 %
  • [+] Prodloužená lhůta 100 dnů na vrácení zboží zdarma
  • [+] Doprava zdarma na vše
  • [+] Velký výběr zobží
  • [−] Vyšší cenová hladina

Slevové kupony na Recenze AboutYou.cz, zkušenosti s nákupem na About You


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/web/virtuals/40963/virtual/www/wp-content/themes/modniblog/template-parts/blocks/eshop-cupons.php on line 46

Co vše AboutYou.cz nabízí?

About You  nabízí více než 100 000 produktů od tisíce módních značek a dokáže pokrýt všechny cenové hladiny. Z nabídky tak rozhodně nemusíte mít strach, je opravdu široká a neustále se dále rozšiřuje. V porovnání s konkurenty, jako je Zalando, Zoot nebo Answear může nabídka působit jako menší (například Zalando nabízí dvojnásobné množství zboží i módních značek), ale s nadsázkou lze říci, že se jedná pouze o číslo, my jsme při našem nákupu žádný dojem z menší nabídky ani nepocítili.

Přehlednost a srozumitelnost webu

Prvně je potřeba říci, že About you sází na trend nakupování přes mobilní telefony (který je patrný obzvláště v módním segmentu) a svůj web tomu má uzpůsobený, budeme tak na to brát ohled a vycházet z toho, že mobilní verze AboutYou.cz je ta „důležitější“.

Výběr módního kousku, který hledáte je poměrně intuitivní a jednoduchý. Celý web působí velice přehledně a rozdělení do kategorií je velice srozumitelné. Nechybí zde opět povedená funkcionalita „Mohlo by se vám také líbit“, která navrhne podobné produkty k tomu, který vás zaujal na základě jejich podobnosti. Pohyb v nákupním košíku je také bez sebemenších problémů a vše lze označit jako intuitivní a jednoduché. Vzhledem k tomu všemu trochu zamrzí mobilní aplikace, která je sice dobrá, ale rozhodně není skvělá, což obchodu, který se zaměřuje především na nákupy z mobilních telefonů moc nesluší. Jako jednu z vad na kráse můžeme vytknout třeba absenci nabídky pro obě pohlaví, respektive je nutné manuálně v nastavení aplikace přepnout, pro jaké pohlaví chcete nabídku zobrazit.

Nepotěší ani vyžadovaná registrace před dokončením nákupu, v tomto ohledu může některé uživatele více zaujmout Zoot nebo Answear, kteří registraci nevyžadují a nákup lze provést i jako nepřihlášený uživatel.

Recenze nákupu na About You

Ve zkratce lze říci, že co nabízejí konkurenti, tak s tím zašlo Aboutyou.cz ještě dále. Možnost dopravy zdarma při nákupu nad 500 Kč? Ne! Doprava zdarma na Aboutyou.cz je při jakémkoliv nákupu bez omezení. Možnost vrácení zboží do 30 dnů zdarma? Aboutyou nabízí prodlouženou lhůtu 100 dní! A tak dále…

Platba a doprava zboží

A teď trochu podrobněji. Dopravu zboží zajišťuje přepravní služba PPL a jak je již zmíněno výše, doprava je zdarma na celý nákup bez omezení minimální výší nákupu. Prodejce deklaruje doručení zboží během 2 až 4 pracovních dnů. V našem případě proběhlo doručení do dvou pracovní dnů, což je mimochodem nejlepší výsledek ze všech testovaných obchodů (Zalando.cz, AboutYout.cz, eObuv.cz a Freshlabels.cz).

Platit na About You je možné kartou online, kartou při převzetí zboží, bankovním převodem nebo také dobírkou. Zde musíme zmínit významnou výhodu oproti Zalandu, kde je možné platit za zboží pouze předem! V dnešní době je také velice pozoruhodný fakt, že platba na dobírku z About You je zdarma, tedy prodejce si neúčtuje žádnou přirážku za platbu dobírkou.

Kvalita zboží

Zde budeme asi trochu subjektivnější, kvalitu zboží nelze zcela objektivně určit, ale pokusíme se emoce do našeho hodnocení zapojovat co nejméně.

Oblečení, které nám dorazilo splňovalo naše očekávání a můžeme říci, že bylo kvalitní. To je jednoduchá a rychlý závěr. Když však do hodnocení kvality zboží přidáme i cenu, za kterou jsme je kupovali, začne se nám to trochu zamotávat…

About You nabízí kvalitní zboží za vyšší ceny. Například na Zalandu nakoupíte asi výhodněji přitom si udržíte i stejnou úroveň kvality. K dojmu z toho, že cenová politika AboutYou.cz je trochu vyšší, než je standard, přispívají určitě i nesčetné slevové akce, téměř neustále lze získat někde ten slevový kupon na About you nebo ušetřit i jiným způsobem (viz. dále). Pokud se však smíříte s tím, že musíte nakupovat se slevami a slevovými kódy, tak k tomu již asi není co vytknout a About You můžeme pak směle srovnávat s konkurencí i v oblasti ceny.

Vrácení části nebo celého nákupu z About You

Na vrácení zboží, které vám nepadne nebo se vám zkrátka jen nelíbí či nehodí máte na české poměry nezvykle dlouho dobu. About You nabízí až 100 dnů na vrácení zboží zdarma. To je opravdu dlouhá doba, ale máto své jedno úskalí. Zboží se zasílá zpět přes službu PPL balík. Svoji zásilku tak musíte zanést místo pošty do některého z odběrných bodů PPL, jejich seznam můžete nalézt třeba zde. Nám se tento přístup příliš nelíbí, protože odběrná místa PPL v některých městech natož městysech zcela chybí a vše se tak mírně komplikuje. Je to však jen drobná vada na kráse.

Aby vám přišly peníze zpět za vrácené zboží je nutné v nastavení svého účtu vyplnit příslušné údaje a vaše bankovní spojení. Nám se peníze vrátily do 14 dnů od odeslání balíku.

Reklamace

My jsme s reklamací neměli žádnou zkušenost, ale podrobné informace, jak postupovat nabízí přímo stránky prodejce.

Jak ušetřit na About You?

Aboutyou.cz nabízí časté a poměrně výrazné slevy, ať už třeba ve formě slevových kupónů, které můžete dostávat na mail nebo je najdete například na stránce Kuponer.cz. Kupónům se rozhodně vyplatí věnovat pozornost, protože nabízené slevy mohou dosahovat až 30 %.

Další z možností, jak ušetřit poměrně výrazně na About You představuje cashback. Pokud se chystáte k prvnímu nákupu, můžete takto ušetřit dalších 8 % z ceny objednávky. Cashback můžete získat opět na portále Kuponer.cz.

Jak vlastně fashion store About You vznikl?

Obchod založili zkušení podnikatelé v Hamburku v roce 2014, vize v té době byla sjednotit svět obchodu, módy a svět technoligií do jedné platformy, která by nabídla zákazníkům ten nejlepší možná komfort při nakupování online. Tato sázka se zakladatelům vyplatila a do roku 2018 se About you stalo druhým největším e-shopem s módou v Německu, hned za Zalandem. Nyní působí obchod celkem v devíti zemích, najdeme zde Německo, Belgii, Rakousko, Švýcarsko, Nizozemí, Maďarsko, Slovensko nebo Rumunsko.

Problémy při vstupu do Česka

Když 10. října 2018 AboutYou.cz spustilo svoji českou verzi, doprovázela ji ohromná mediální kampaň. Spousta známých influencerů obchod propagovalo, k tomu se přidala reklama v televizi a ve všech dalších médiích. Zkrátka mělo to být velké. Ale ono nebylo…

Vstup do Česka byl trochu uspěchaný, protože AboutYou tím reagovalo především na konkurenční Zalando, které svoji českou mutaci spustilo o několik měsíců dříve, aby jim neujel pomyslný vlak. To však způsobilo problém, protože spousta věcí a interních procesů nebyla dokončena a bylo to hned vidět.

Množily se problémy a stížnosti na nedodané zboží nebo na to, že dorazilo zcela něco jiného, než bylo objednáno (a někdy i zaplaceno). K těmto četným problémům se připojil přímo příšerný přístup About You, které na stěžující si zákazníky reagovalo často nevybíravě a až arogantně.

Nyní se zdá, že již vše funguje, jak má a věříme že AboutYou.cz si určitě zaslouží druhou šanci!

Masivní reklamní kampaň

About You v masivní reklamní kampani nepolevuje a ta pokračuje stále dál. V roce 2019 se tváří reklamní kampaně stala česká super modelka Karolína Kurková se svým dnes již mnohokrát zparodovaným sloganem „Ahoj Česko!“, pod kterým si snad již skoro každý, komu mediální masáž About you v posledním roce neunikla, představí právě tento obchod.

Závěr, hodnocení

AboutYou.cz je obchod, který rozhodně stojí za to vyzkoušet. Přestože měl obrovské porodní bolesti, věříme, že svojí nabídkou a současným zákaznickým přístupem si určitě druhou šanci zaslouží. Oproti konkurentům vyniká hlavně v pro zákaznickém přístupu na úkor mírně dražšího sortimentu, který však lze kompenzovat častými a vysokými slevami.