Odřenina nezastaví váš styl: Módní hacky na skrytí drobných zranění

Autor: modniblog.cz

Musíte do společnosti, ale těsně před událostí jste si způsobili poranění? Je zcela přirozené, že chcete odřeniny, modřiny nebo různé jiné rány před okolím skrýt. Tázavé pohledy okolí nejsou ničím…

Musíte do společnosti, ale těsně před událostí jste si způsobili poranění? Je zcela přirozené, že chcete odřeniny, modřiny nebo různé jiné rány před okolím skrýt. Tázavé pohledy okolí nejsou ničím příjemným. Poradíme vám, jak na to.

Odřenina, leukoplast.

Na ruce jsou nejlepší dlouhé rukávy

Může jít o zdánlivou banalitu. Třeba po kontrolních odběrech krve můžete mít kvůli úniku krve pod kůži ruku plnou modřin. Potrvá několik dní, než si tělo s tím „znečištěním“ poradí. Ruka přitom může vypadat velmi nevzhledně. Vysvětlujte pak někomu, že opravdu nejde o domácí násilí, ale pouhou návštěvu lékařského zařízení.

Proto je v podobných případech nejlepší vytáhnout ze šatníku oděvy s dlouhými rukávy. V zimě bude situace jednodušší, i během léta ale můžete obléct lehký top s dlouhým rukávem, ve kterém se neuvaříte.

Na poranění v oblasti prstů či dlaní jsou pak v zimě nejlepší rukavice, v létě je na tato místa nejlepší aplikovat náplast. Ta jednak urychlí hojení, jednak skryje nevzhledné tržné a řezné rány. Na větší odřeniny v oblasti rukou je pak vhodné umístit obvaz. Chcete-li trochu vylepšit jejich vzhled, můžete použít obvazy barevné, případně ještě obvaz převázat stylovým šátkem. Vsadit můžete i na obvaz nebo šátek tělové barvy, ošetřená rána pak bude méně nápadná.

Krk a hrudník? Zde si poradíte snadno!

Potřebujete-li skrýt poranění – nebo třeba „cucflek“ – v oblasti krku, ramen a hrudníku, pak jsou nejlepší volbou různé nákrčníky, šály a šátky. Hodit se může i tričko s vysokým límcem, resp. rolák. Výhoda je, že tyto doplňky, pokud jsou vhodně zvolené, zpravidla vypadají velice stylově a elegantně. Pokud je běžně nenosíte, možná vyvolají dotazy vašeho okolí, snadno je ale smetete pod stůl s tím, že jste zkrátka svůj šatník obohatili o nové kousky a tohle je výsledek. Dostanete-li se vám za váš nový outfit pochvaly, pak zvažte, zda si příště podobně stylové kousky nevezmete bez ohledu na to, že zrovna potřebujete něco maskovat.

Kalhoty raději volnější

Jak skrýt modřiny a odřeniny v oblasti nohou, vám asi radit nemusíme. Kalhoty jsou jasnou volbou. Jen si dejte pozor na to, abyste nevsadili na příliš těsné nohavice – zejména v případě, že na ráně je ještě strup, případně je překryta náplastmi a obvazy. Jednak pro vás budou těsné kalhoty velmi nepříjemné, navíc by ale na těsné nohavici mohl být obvaz opticky patrný. Volné nohavice tedy zajistí maximální komfort i efektivní maskování.

Na obličej make-up

Zejména v oblasti obličeje pak například modřiny maskujeme pomocí make-upu a různých tónovacích přípravků. Dámy patrně nebudou mít problém, muži si budou muset nechat poradit od svých drahých poloviček. I make-up lze totiž udělat tak, aby byl sotva patrný, přestože může maskovat velkou modřinu.