Oslňte i vy dokonalým drdolem. Jak na to?

Autor: modniblog.cz

Období plesů a vánočních večírků je již v plném proudu a vy si stále lámete hlavu s tím, jaký účes na danou příležitost zvolíte? Nebo si nejste jistá tím, jaký…

Období plesů a vánočních večírků je již v plném proudu a vy si stále lámete hlavu s tím, jaký účes na danou příležitost zvolíte? Nebo si nejste jistá tím, jaký účes zvolit k letošní štědrovečerní tabuli?  Případně hledáte inspiraci na zajímavý účes, který byste mohla vynést na odpolední posezení s kamarádkou? Co takhle vyzkoušet oslnivý drdol? Tím nelze vůbec nic pokazit a zvládnete ho vykouzlit i vy sama během chvíle.

Nechte se v následujících řádcích inspirovat, jak lze během pár minut vykouzlit nedbalý ležérní drdol, který se skvěle hodí na každou příležitost nebo naopak elegantní a uhlazený drdol, který je jako stvořený pro společenské akce. 

Easy messy bun neboli ležérní drdol

Easy messy bun neboli jednoduchý chaotický drdol je častou volbou většiny žen a dívek. Skvěle se totiž hodí nejen do práce a do školy, ale také například na večerní posezení ve vinárně, nebo na návštěvu vernisáže. Tento nenáročný účes je vhodný téměř na každou příležitost. Jeho příprava přitom zabere sotva pár minut a není k němu zapotřebí žádných speciálních doplňků.

Jak na něj?

Na takovýto nedbale působící drdoly, které jsou čím dál více trendy, neexistuje přesně specifikovaný postup a nezužujího ho žádná přísná kritéria. Drdol má působit vzdušným a nenuceným dojmem. Většina žen má již svůj osvědčený tip, jak takový drdol jednoduše a rychle vykouzlit. 

Pokud si ovšem nejste svojí technikou účesu jistá, nebo chcete zkusit nějakou změnu, tak s chutí do toho. 

  1. postup

Tento postup je opravdu velmi rychlý a k vytvoření drdolu vám stačí pouze jedna gumička nebo několik pinetek. 

Vlasy si nejprve lehce pročeště. Poté si vlasy chyťte tak, jako byste z nich chtěla udělat culík, ale negumičkujte je. Zvedněte konce vlasů směrem vzhůru a zatočte/zamotejte je. Zatočené vlasy poté smotejte, aby vznikl drdol. Ten nyní můžete upevnit buď vlásenkami, nebo gumičkou. A jednoduchý messy drdol je hotový.

  1. postup

Druhý postup je velmi podobný, jako je postup první a je k němu krom gumičky a vlásenek navíc potřeba tupírovací hřeben a lak na vlasy. 

Vlasy si stejně jako u předešlého postupu lehce pročeště. Následně vlasy natupírujte, aby účes působil bohatším a vzdušnějším dojmem. Poté postupujte dle předešlého návodu. Nakonec lze účes lehce zafixovat lakem a svůj vysněný drdol máte hotový. 

Elegantní drdol

Opakem easy messy drdolu je elegantní varianta drdolu. Ta je více uhlazená a hodí se na společenské akce jakými jsou například plesy či návštěvy divadla. Opět je jeho příprava velice jednoduchá a poradíte si s ní během chvíle. 

Postup

Na přípravu takového elegantního drdolu jsou třeba minimálně dvě gumičky. Následně je potřeba takzvaná výztuha/výplň v odstínu barvy vašich vlasů a lak na závěrečnou fixaci. Pokud použijete výplň jiné barvy, každá nedokonalost se mnohem rychleji projeví. 

Na začátek je třeba si důkladně rozčesat vlasy. Poté je sepneme do vyššího culíku a upevníme gumičkou. Vlasy v culíku protáhneme výztuhou tak, aby výztuha překrývala gumičku. Následně si vlasy rovnoměrně rozprostřeme přes výztuhu. Přes rovnoměrně rozprostřené vlasy přetáhneme gumičku, která nám vlasy zafixuje. Zbytek vlasů obtočíme kolem výztuhy a upevníte pinetkami. Pro větší pevnost a výdrž účesu vlasy přelakujeme. A elegantní drdol je tak již hotový. 

A jaký drdol preferujete vy? Máte raději nedbalý drdol, který máte během pár minut hotový nebo dáváte přednost eleganci?