Podpatky jsou slabostí žen – znáte základní pravidla pro jejich nošení?

Autor: Módní Blog

Jen málokterý pohled je pro muže natolik lákavý a vzrušující, jako žena procházející se na vysokých podpatcích, jejíž chůze se ladně vlní a zadeček rázem vypadá mnohem přitažlivější. Není se…

Jen málokterý pohled je pro muže natolik lákavý a vzrušující, jako žena procházející se na vysokých podpatcích, jejíž chůze se ladně vlní a zadeček rázem vypadá mnohem přitažlivější. Není se proto čemu divit, že boty na podpatku patří hned vedle kabelek k největším ženským slabostem. Ať už boty na vysoké jehle, které vašemu okolí kolikrát až nahání hrůzu, nosíte právě kvůli mužskému pohlaví, nebo si díky nim jednoduše připadáte daleko více sexy, měli byste znát základní pravidla pro jejich nošení – vaše nohy tuhle znalost náležitě ocení!

Pravidlo č. 1: Nesnažte se soukat do menších velikostí

Nosit oblečení o několik čísel menších je neřest mnoha lidí, kteří si tímto způsobem snaží namluvit sami sobě, že velikost oblečení není rozhodující a že své tělo znají mnohem lépe. Určitě i vám se někdy naskytl pohled na člověka neslušivě narvaného do příliš malého outfitu a jistě nám dáte za pravdu, že to není zrovna nejbáječnější pohled. U bot na podpatku si proto nehrajte na Popelku a rozhodně si nekupujte boty, které vás již na první vyzkoušení nepříjemně tlačí.

Pravidlo č. 2: Na nákup si vyšlápněte až odpoledne

I když si na nákupy najdete chvilku ještě před prací, rozhodně v dopoledních hodinách nenakupujte boty na vysokém podpatku – obecně se nedoporučuje ráno nebo před polednem nakupovat jakoukoli obuv. Mohlo by se totiž stát, že botky, které vám ještě ráno perfektně seděly, vám odpoledne budou malé a vy se v nich budete zbytečně tlačit.

TIP: Při příštím nákupu na internetu zkuste využít slevové kupóny. Třeba slevový kupón na Deichmann.cz nebo do některého dalšího eshopu.

shutterstock_144293947

Pravidlo č. 3: Boty s úzkými pásky nakupujte s rozvahou

Boty na podpatku doplněné o sexy pásky sice vypadají na pohled velice zajímavě a jen málokterá žena jim dokáže odolat – nemluvě o skutečnosti, že na nohách vypadají jednoduše božsky – na druhou stranu skrývají i řadu komplikací. Pokud takové botičky zvolíte pro celodenní nošení, s největší pravděpodobností sami sebe odsoudíte k tomu, že vám nohy otečou a pásky se do nich začnou bolestivě zařezávat. Nejenže to bolí, ale může to zanechat i nepěkné následky.

shutterstock_287171369

Pravidlo č. 4: Boty na platformě představují ideální kompromis

Líbí se vám boty na podpatku, ale i přes veškerou snahu na nich neumíte chodit nebo se na jehlách jednoduše necítíte svá? Pak se do nošení podpatků nenuťte a to ani kvůli tomu, že jsou ženy na podpatcích velmi sexy. Místo toho vsaďte na boty na platformě, která představuje příjemný kompromis – nepřijdete o ladnou a houpavou chůzi, která je pro chůzi na podpatcích typická a zároveň se nebudete muset bát, že si díky své nejistotě uříznete nějaký nepěkný trapas.