Sting a Symphonycity v Praze

Autor: Módní Blog

Neuvěřitelná show velikánů Stinga a Mercuria! Sting není žádný Troška a jeho show měla i letos v Praze fenomenální atmosféru. Téměř zaplněná O2 Aréna pocítila na vlastní kůžu, jaké je…

Neuvěřitelná show velikánů Stinga a Mercuria!

Sting není žádný Troška a jeho show měla i letos v Praze fenomenální atmosféru. Téměř zaplněná O2 Aréna pocítila na vlastní kůžu, jaké je slyšet něco tak monstrózního na živo. Osobně jsem měla doslova husí kůži z toho co se tam dělo.  Royal Philharmonic Concert Orchestra dodával celému koncertu líbivou atmosféru dokonalých zvuků všemožných nástrojů. A aby toho nebylo málo dirigentem tohoto orchestru byl samotný Maestro Steven Mercurio.

Sting zazpíval hity Police i slavné sólovky

Celému tomuto turné předcházelo vydání CD Symphonycities, ve kterém nalezneme všechny skladby z jeho koncertů. Byly jimi hitovky, které si mnozí z nás mohli pobrukovat zároveň se Stingem. V nejznámější skladbě „Englishman in New York“ nechal Sting dokonce zazpívat publikum. Monumentální byly také tři kvádry, které se měnili orchestru nad hlavou. Šel z nich dokonce strach, ale měly jasný úkol. Měnit atmosféru písní. Například píseň „Moon Over Bourbon Street“ doprovázela projekce měsíce v úplňku a silueta upíra až šel mráz po zádech.

Zasloužený potlesk vestoje

Zasloužený tzv.: standing ovation doprovázel závěr koncertu, již od poslední „oficiální“ skladby celé publikum stálo a burácelo. Nechtělo se svého zpěváka vzdát a tak přišly na řadu přídavky. Sting se vrátil zpátky celkem čtyřikrát. Mezi přídavky nechyběla ani velice známá skladba „Desert rose“. Lidé odcházeli s pocitem blaha a husí kůží po celém těle. Sting opět dokázal, že jeho skladby a koncerty jsou jedničkou!

Zajímá tě i česká hudba? Přečti si článek o Martinu Chodúrovi!