Recenze peneženky Bellroy

Autor: Módní Blog

Značka Bellroy vznikla teprve v roce 2010 v Austrálii. Sortiment značky zahrnovl z počátku pouze peněženky, později se nabídka rozrostla i o další drobné doplňky. Avšak právě peněženky se staly…

peněženka od Bellroy

Značka Bellroy vznikla teprve v roce 2010 v Austrálii. Sortiment značky zahrnovl z počátku pouze peněženky, později se nabídka rozrostla i o další drobné doplňky. Avšak právě peněženky se staly ikonickým výrobkem od Bellroy, získaly si celosvětově oblibu a můžeme je nalézt i v řadě českých eshopů. A v čem tkví úspěch peneženek Bellroy? Značka sází na jednduchý, přesto krásný design, použitelnost, ale především na kompaktní a skladnou podobu. Vesměs všechny typy peněženek (v současnosti Bellroy nabízí 10 typů peněženek) se vyznačují právě úzkým profilem, kde je každý kousek prostoru efektivě využitý.

V této recenzi se budeme zaobírat konkrétně peněženkou Bellroy Hide & Seek. Peneženka z fotografií je denně využívaná již déle než 3 roky a na jejím satvu je to znát, avšak stejně jako víno (nemůžeme si odpustit tuto poznámku), peněženky Bellroy zrají do krásy. Materiál z pravé kůže je mírně vrásčitý a kovová značka sovy (logo Bellroy) na přední straně peněženky je roky ošoupaný a mírně zbarvený do měděné barvy. Toto vše ale peněžence sluší a její majitel se rozhodně nemusí ani po letech bát se svojí peněženkou pochlubit, protože je stále velice krásná.

Kvalitní řemeslné zpracování peněženky Bellroy

Peneženky Bellroy jsou vyrobené z kvalitní kůže, což je znát i na její dlouhé trvanlivosti. Všechny kožené vrstvy jsou dobromady sešité barevně tématickou nití a švy krásně přiléhají ke kraji, vše je rovné a uhlazené. Vnitřek peněženky, kam se ukládají bankovky je navíc potáhlý textílií, druh textílie je těžké určit, ale bude se jednat o nějakou syntetiku.

Peneženka se pyšní hned pěti místy pro karty, z nichž tři jsou myšlené jako zástrčky k dennímu používání a do zbylých dvou se vleze více karet, není tak příliš praktické je vždy hledat (pro okamžitě přístupné karty zde jsou dřívě zmiňované tři zástrčky), ale značně se zvětšuje úložný prostor. Bez problému můžete v peněžence Bellroy nosit i 10 karet.

Peněženka Bellroy podle soušasných trendů, na co dorbné?

Jak jste již možná vyvovidli z předchozího textu, peneženka Bellroy sází na trendy současné doby a přizpůsobuje se budoucímu vývoji. Pokud jste přeci jen trochu konzervativní co se vzhledu a vybavení peněženky týče, je lepší se poohlédnout jinde 🙂

Návrh peněženky Bellroy počítá s tím, že budete využívat hlavně platební karty a je tomu také uspůsobený. Asi nejvýraznějším znakem tohoto uspůsobení je absence přihrádky na drobné. Pro řadu lidí je chybějící možnost ukládat do peněženky kovové mince něco, co si nedkáží představit, ale sám za sebe musím říci, že po chvíli používání si na to zvyknete a nemáte s tím nejmenší problém. V dnešní době lze kartou platit již téměř všude a případné drobné lze ukládat do kapsy. Peněženka Bellroy Hide & Seek však přeci jen nějaké kapsy, které by se daly označit za kapsy na drobné obsahuje a to přímo u místa na papírové bankovky. Drobné mince lze v těchto kapsičkách sice nosit, ale hned poznáte, že tím peněženka přichází o své kouzlo, které plyne z jejího tenkého vzhledu.

Proč Hide & Seek?

Většina peněženek Bellroy je pojmenována podle jedné ze svých specifických vlastností, které obvykle další peněženky této značky postrádají. Hide & Seek odkazuje na „utajenou“ kapsu na papírové bankovky nebo na cokoliv dalšího, co si budete příát uschovat a oddělit od ostatních věcí. Kapsa je sice utajená a pokud peněženku Bellroy Hide & Seek neznáte, jen těžko tuto kapsu při zběžné prohlídce odhalíte, ale při ztrátě nebo odcizení celé peněženky vám to není moc co platné. Praktické využití se tak nachází spíše v přehlednějším třídění uložených účtů a bankovek.

Hodnocení, vplatí se koupit?

Peněženky Bellroy nejsou pro každého a stejně tak nelze říci, zda se vyplatí či nevyplatí koupit. Velkou nebo dokonce hlavní část z ceny peněženky hraje design, který je opravdu skvělý a originální, ale pro někoho, kdo hledá co nejlepší kompromis mezi praktičností a cenou to asi není dostatečná přidanná hodnota. Naopak někdo kdo si potrpí na hekých věcech a chce mít alespoň při používání každodenních předmětů takový ten pocit „Ano, mám něco hezkého a těší mě to“, může být peněženka Bellroy zajímavá. A kolik že taková peněženka stojí? Cena peněženk Bellroy Hide and Seek začíná na 2 000 Kč. Jestli to je málo či moc musíte posoudit sami. Já sám koupě v nejmenším nelituji.

Jaké jsou další peněženky Bellroy?

Kromě modelu Hide and seek nabízí Bellroy i řadu dalších peněženek. Některé jsou menší a více minimalistické a jiné zase větší, určené například k cestování. Kompletní nabídku si můžete prohlédnout na stránkách Bellroy.