Reprodukovaná hudba vždy a všude

Autor: Módní Blog

Jak na to? Stačí mít mp3 přehrávač a Soundbug nebo Tunebug. Co jsou zač? Řekněme, že taková přenosná alternativa k reproduktorům. Pak už stačí jen kabelem (nebo přes bluetooth) připojit zmíněný…

Jak na to?

Stačí mít mp3 přehrávač a Soundbug nebo Tunebug. Co jsou zač? Řekněme, že taková přenosná alternativa k reproduktorům. Pak už stačí jen kabelem (nebo přes bluetooth) připojit zmíněný přehrávač a malá hudební stanice je na světě. Vše funguje na principu ne nepodobnému blánám v reproduktorech. Oba přístroje rozezní (rozvlní) povrch, na který je položíš nebo přichytíš. Může to být stůl, jiná dřevěná deska, sklo či třeba plast, téměř jakýkoliv povrch způsobí, že si můžeš užívat hlasité hudby i bez reproduktorů. Zvuk sice není z nejkvalitnějších, ale je to alespoň nahlas.

 

Jeden malý a jeden myš

Teď si podrobněji představíme obě udělátka. Prvním z nich je nenápadný Tunebug. K dostání je ve dvou verzích – Shake se připojuje kabelem, Vibe přes Bluetooth. Vibe má ještě jednu vychytávku v podobě úchytu, kterým jej připevníš například k cyklistické přilbě (a z přilby máš potom surround sound reproduktor). Tunebug vydrží na LiPol baterii až pět hodin a váží pouhých 68 gramů. Druhým modelem je pak Soundbug. Ten je o poznání větší a na první pohled vypadá jako designově povedená bezdrátová myš. Je vybaven přísavným modulem fungujícím na principu podtlaku, díky kterému jej přisaješ i ke svislému povrchu. Napájí jej tři AAA baterie, zato ale dokáže reprodukovat zvuk v hlasitosti až 75 dB. A při spojení dvou nabídne i stereo zvuk.