Šála pro každého muže

Autor: Módní Blog

Úloha šály v zimním a podzimním outfitu Nejdůležitější věcí než započneš dobrodružství s názvem šála a já, je uvědomit si, jakou úlohu má řečený doplněk v tvém outfitu plnit. Rozhodnutí důležité, avšak nikterak…

Úloha šály v zimním a podzimním outfitu

Nejdůležitější věcí než započneš dobrodružství s názvem šála a já, je uvědomit si, jakou úlohu má řečený doplněk v tvém outfitu plnit. Rozhodnutí důležité, avšak nikterak složité – možnosti jsou totiž pouze dvě. Šálu můžeš vnímat jako ústřední bod, který upoutá pozornost, nebo ji elegantně zakomponovat do outfitu jako další vrstvu.

Šála pěkná i do nepohody, tajemství jakou šálu vybrat

Klíčem k rozlousknutí hádanky, který typ šály přiřadit každému účelu, je její velikost. Pokud chceš, aby šála patřila k hlavním bodům, jež určují vzhled tvého outfitu, kup pletenou a pořádně hrubou. Taková  tě nejen zahřeje, ale se vzorem z horizontálních pruhů ukáže okolí, že máš co říct a odvaha ti nechybí. Funguje vlastně na stejném principu jako proužkovaná kravata – jednu barvu zvol spíše neutrální, druhou tak, aby barevně ladila s ostatním, co máš na sobě, a nemůžeš šlápnout vedle.

Lehčí šála jako vhodný doplněk

Pokud je pro tebe velká a hrubá šála těžkopádná a její nekonečné omotávání kolem krku otravné, čeká na tebe nespočet štíhlejších modelů šál. Většinou natrefíš na lehčí pletené brášky předchozího typu, ale k mání jsou i bavlněné a hedvábné. Uvědom si však, že taková šála není skutečně ničím jiným než další vrstvou doplňující tvůj vzhled – z praktického hlediska je v zimních mrazech nepoužitelná. Radím zvolit šálu se vzorem, třeba kostkovaným, ale pouze v neutrálních barvách. A když říkám v neutrálních barvách, mám na mysli skutečně pouze v neutrálních barvách. Šála nesmí razit, cílem je, aby zapadla do celkového ladění outfitu a ukázala tvůj smysl pro detail.