Silikonové hodinky pro (ne)sportovce

Autor: Módní Blog

Silikonové hodinky pro zdraví Podle všeho je silikon jedním ze zázraků všudypřítomné postmoderní doby. Nejen, že je látkou hypoalergenní - takže jej bez obav může nosit každý, komu se jinak…

Silikonové hodinky pro zdraví

Podle všeho je silikon jedním ze zázraků všudypřítomné postmoderní doby. Nejen, že je látkou hypoalergenní – takže jej bez obav může nosit každý, komu se jinak z kožených pásků dělají rudé skvrny kolem zápěstí, a proto vypadá jako sebevrah, ale je také odolný vůči větru, tzn., že hodinky ti neprofouknou, i pokud poběžíš s větrem o závod. Na druhou stranu jsou tyto silikonové hodinky vybaveny vlastností prodyšnosti, respektive propustnosti vodní páry, takže se s nimi dá jít i do sauny. A teď vážně. Touto charakteristikou se originální silikonové hodinky zřejmě pyšní, nejdůležitější roli však nakonec stejně vždy bude hrát design a vkus.

Pravé či nepravé „silikony“,

Na trhu se silikonových hodinek pohybují stovky, problém spočívá v tom, jak rozeznat ty kvalitní značkové hodinky od padělků, které se nevyznačují ani výše zmíněnými vlastnostmi, ani délkou životnosti. Firma Silic, která se na českém trhu zabývá právě prodejem silikonových hodinek, na svých stránkách radí zákazníkům, jak nenaletět podvodníkům. Jedním z kritérií je bezesporu místo zakoupení. Pokud k novému šperku přijdeš na kryté tržnici, nelze se divit, že po dovolené u moře vykáže službu. Dalším ukazatelem kvality je samozřejmě cena. Co naplat, dvouletá záruční doba prostě stojí peníze. Silic představuje pomocí fotografie ochrannou známku a další bezpečnostní zařízení.

Sportovní elegance v hodinkovém silikonu

Je jasné, že silikonové hodinky budou doménou spíše sportovně založených lidí. Za prvé se kvůli svým přednostem výborně hodí pro pohyb venku, ale také k aktivitám, při kterých se člověk „zapotí“. Za druhé se náramky vyrábějí povětšinou z barevného silikonu, který příliš neladí k lodičkám a kožichům. Každé pravidlo má však své výjimky. Narazila jsem i na značkové hodinky od značky Diesel, či Tommy Hilfiger, ve kterých by se zaručeně vzhlédli i náročnější pánové. Naopak jemné bílé dámské hodinky od amerického módního návrháře Michaela Korse skvěle doplní každý outfit elegantní ženy. Pozadu nezůstává ani Lacoste, či Roxy.

Značkové silikonové hodinky u nás abys pohledal

Nejvíce hodinek módních značek však bohužel seženete na zahraničních serverech. České servery nabízejí pestrobarevné kousky zejména značky Silic, za to však různých designů. Pod heslem silikonové hodinky ti internet příliš nenabídne. Řešením je vybrat si oblíbenou značku a hledat v sekcích některých zaručených internetových obchodů nebo se poptat přímo v kamenném krámu. Silikonový řemínek dnes může nabídnout opravdu skoro každý, vždyť žádná módní ikona si nepřeje nenabízet hit letošního a snad i příštího léta. Obzvláště pak s tak praktickým využitím.

Tip: Při nákupu můžete využít slevové kódy na Kuponer.cz