Tipy na zesvětlení vlasů

Autor: annaz

Blíží se dlouho očekávané léto a s ním i přirozené zesvětlení vlasů. Nechce se vám čekat na výsledek? Přinášíme několik tipů, jak si zesvětlit vlasy dřív, než to sluníčko odpracuje…

zesvětlení vlasů

Blíží se dlouho očekávané léto a s ním i přirozené zesvětlení vlasů. Nechce se vám čekat na výsledek? Přinášíme několik tipů, jak si zesvětlit vlasy dřív, než to sluníčko odpracuje za vás. Jestliže toužíte po světlejších vlasech existuje mnoho způsobů, jak kýženého výsledku dosáhnout. Nabízí se nám nejen přípravky, které můžeme zakoupit v drogériích, ale využít můžeme i obyčejné věci z domácnosti.

Přírodní zesvětlení vlasů není pouze pro blondýnky

Většinou si představíme blonďaté kadeře, když se zmíníme o zesvětlení. Není tomu úplně tak, přinášíme rady i pro brunetky, které chtějí svůj look oživit.

Tipy pro brunetky

V této imaginární soutěži rozhodně vítězí využití solného roztoku. Sůl se vyskytuje v snad v každé domácnosti, stačí tedy obyčejnou sůl vzít a v poměru jedna ku pěti ji promíchat s vodou. Naneste si tento vámi vyrobený přípravek do vlasů a nechte působit 15-20 minut. Následně pokračujte v normální vlasové rutině. Vyzkoušet můžete i variantu s jednou lžící soli v kombinaci s polovinou šálku teplé vody. Slanou vodu stačí nechat působit patnáct minut a poté opláchnout. V tomto případě můžete místo soli zkusit použít jedlou sodu, proces jinak zůstává stejný.

Vyzkoušet můžete i rebarborovou masku. Rebarboru uvařte, rozmixuje, přidejte skořici a pár kapek citronové šťávy. Masku nechte působit až dvě hodiny a posléze ji smyjte vodou.

Věříte spíše bylinkám? Vyzkoušejte tedy heřmánek, docílíte nejen světlejších vlasů, ale dodáte jim i lesk. Heřmánek povařte s 800 ml vody a přidejte 15 ml octa, tímto odvarem si vlasy propláchněte, následně nepoužívejte šampon.

Cibulový odvar sice nezní tak vábně, ale rozhodně nezklame. Stačí čtyři cibule nakrájené na kousky, které následně proženeme odšťavňovačem či mixérem. Můžete přidat i trochu medu na zjemnění cibulového odéru. Šťávu aplikujeme přímo do suchých vlasů, kde ji necháme působit 30–40 minut, následně je potřeba si vlasy důkladně umýt. Víme proč.

vlasy

Tipy pro blondýnky

Nejznámější metodou přírodního zesvětlení vlasů je za použití prosté citronové šťávy. Stačí pouze smíchat citronovou šťávu a vodu v poměru dva ku jedné a vmasírovat do vlasů po celé jejich délce. Jakmile tento krok splníte, neváhejte se jít vyplácnout na sluníčko dokud vám vlasy zcela neuschnou.

Heřmánkový odvar můžou využít i dámy se světlými vlasy, postup je zcela identický.

Nahlédnete-li do spíže a určitě v ní objevíte med, ocet i olivový olej. Stačí pouhá lžíce medu, dvě lžíce octa a jedna lžíce olivového oleje, abyste vytvořili malý zázrak. Hodinku jej dejte uležet, poté naneste na mokré vlasy. Nechte působit patnáct minut a důkladně vymyjte teplou vodou, vlasy nechte přirozeně uschnout.

Experimentujte i se skořicí, tu buď můžete smíchat s vaším kondicionérem nebo můžete zvolit zcela přírodní variantu, a to skořici se dvěma žloutky. Hustou masku vmasírujte do vlasů, ty pak obalte potravinovou fólií a udělejte si tři hodiny čas. Výsledkem by měly být světlejší, jemnější a lesklé kadeře.

Vitamin C slouží nejen ke zlepšení vaší imunity, ale i dopomůže k novému vzhledu. Rozdrťte pět až devět tablet vitaminu C a spojením se šamponem vytvořte v misce pastu. Pastu naneste po celé délce vlasů a nechte ji působit minimálně jednu hodinu, opět nechte přirozeně uschnout.

Vlasovou masku nepořídíte jenom v obchodech, můžete si ji totiž vyrobit i doma. Potřebujete pouze tři pytlíky heřmánkového čaje, které dáte vařit do jednoho šálku. Čaj necháte zhruba 15 minut probublávat, posléze ho dáte vychladnout. Následně pytlíky vytáhnete, a do šálku vymačkáte šťávu z půlky citronu. Přidáte dva až tři žloutky, dvě lžíce řeckého jogurtu a dvě lžičky skořice. Masku nanesete od kořínků po konečky, zakryjete vlasy koupací čepicí a necháte působit nejméně 30 minut, nevíce však 4 hodiny. Záleží, o jak velký rozdíl v odstínu máte zájem. Nezapomeňte po proceduře vlasy důkladně umýt.

Jestliže si chcete rozšířit svůj kadeřnický um, můžete v rámci zesvětlovaní vyzkoušet i nový sestřih. Tipy, jak se sama ostříhat doma si můžete přečíst tady.

zesvětlení vlasů

Chemické zesvětlení vlasů

Chcete-li dosáhnout zesvětlení vlasů chemickými prostředky, raději se svěřte do péče kadeřníkovi. Máme pro vás tipy na procedury, díky kterým budou vaše vlasy působit světleji.

V první řadě je to starý známý melír. Melírem můžeme naše vlasy zesvětlit i o několik odstínů. Vše záleží na tom, jakou barvu zvolíte, a jak daleko od sebe proužky obarvených vlasů budou. Jestliže si i tuto variantu chcete vyzkoušet z pohodlí vašeho domova, existují melírovací čepice, které vám práci ulehčí.

Novějším a modernějším způsobem se za poslední roky stalo ombré. Funguje na velice podobném principu, barva se však aplikuje dál od kořínků.

Šetrná, zato nejnáročnější varianta je balayage. Silnější pramínky vlasů jsou při této technice ošetřovány štětcem s barvou, proces vyžaduje precizní práci. Snadno totiž může dojít k obarvení celé hlavy. V závěru procedury se většinou ještě aplikuje přeliv, který doladí obarvené vlasy do požadovaného odstínu. Práce však nekončí posledním tahem kadeřníka, pokračuje i u vás doma, je totiž nutné aplikovat alespoň jednou týdně šampon, který vlasy zbaví nažloutlého odstínu.

Zesvětlující sprej patří mezi variantu, kterou můžete aplikovat v pohodlí vašeho domova. Čím intenzivnější výsledek si přejete tím více nastříkejte přípravku na vlasy a poté vyfoukejte fénem či nechte uschnout na slunci. Vlasy posléze budou o jeden až dva odstíny světlejší. Sprej není vhodný na barvené vlasy či vlasy po trvalé.

Věříme, že alespoň jednu z procedur využijete, v každém případě nezapomínejte vlasy hydratovat, aby působily zdravě a neztrácely na lesku. Tipy na krásné a oslnivé vlasy najdete zde.