Trench coaty pro muže a ženy

Autor: Módní Blog

Trenčkot vhodný do zákopu Trenčkot (nebo v originále trench coat) je výmyslem pána, jehož dědictví je mnohým z vás pravděpodobně známé – oním člověkem je totiž Thomas Burberry, zakladatel módní značky Burberry.…

Trenčkot vhodný do zákopu

Trenčkot (nebo v originále trench coat) je výmyslem pána, jehož dědictví je mnohým z vás pravděpodobně známé – oním člověkem je totiž Thomas Burberry, zakladatel módní značky Burberry. V polovině devatenáctého století se vykašlal na kariéru v čalounické dílně, vymyslel nepromokavé trenčkoty a nabídl je důstojníkům anglické armády. Ti byli tak nadšení, že jim konečně v bitvě nepromokne zadek, že postupně zavedli trenčkoty jako typickou uniformu každého vojáka. Burberry totiž pro nový druh kabátů vyvinul speciální materiál, tzv. gabardénu.

 

Trenčkot tě ochrání v každém počasí

A díky gabardénu a podobným nepromokavým materiálům je trenčkot užitečný do chladnějšího a nevyzpytatelného počasí dodnes. Dá se jím završit dokonale čistý vzhled formálního vzhledu do práce, ale stejně dobře poslouží i k teniskám a úzkým džínům. Nevěříš? Přesvědč se v ulicích svého města! Ačkoliv..uznávám, že to nebude zrovna jednoduchý úkol. U nás si ještě tolik lidí na tuhle módu nenavyklo. A přestože chápu, že nemusí sedět každému, za zkoušku určitě stojí. Trenčkot je navíc fenomén, který trvá už přes sto padesát let a ještě chvíli tu s námi zůstane. A teď? Pásek.

 

Trenčkot bez pásku ti vesmír zachránit nepomůže

Pásek je skutečně neodmyslitelnou součástí trenčkotu. Z okolních obrázků je zřejmé, že má obepínat kabát někde v oblasti pasu – jak překvapující tah od pásku. Ve většině případů je pásek přímo součástí trenčkotu a skutečně doporučuji jej nenechávat ve skříni, dodá kabátu správný tvar. Pokud chceš přimíchat více ze své osobnosti, zvol k trenčkotu jeden ze svých výraznějších pásků. Vyvaruj se však gigantických přezek. Obrovská a výrazná přezka z tebe udělá spíše jednoho ze Strážců vesmíru. A přestože parta hrdinů v helmách a elastických oblečcích patřila mezi idoly mnoha menších nás (já morfoval každou chvíli), dnes už chceš pravděpodobně dosáhnout jiného vzhledu (pokud ne, ozvi se a módní otázku barevných elasťáků vyřešíme individuálně).