Trend dřevěných motýlků, jak to s nimi je?

Autor: modniblog.cz

Že je móda pouze pro dámy, a že muži mají nejraději pohodlné džíny a komfortní mikinu? Tak to je veliký omyl. V současné době se o módní trendy muži zajímají…

Trend dřevěných motýlků

Že je móda pouze pro dámy, a že muži mají nejraději pohodlné džíny a komfortní mikinu? Tak to je veliký omyl. V současné době se o módní trendy muži zajímají skoro stejně tak, jako se o ně zajímají ženy. Nevěříte? V následujících řádcích si můžete přečíst něco málo o jednom takovém trendu, kterému již podlehl nejeden muž. A možná právě i ten váš. 

Dřevěný motýlek

Jedním takovým módním doplňkem, který si muži opravdu zamilovali, je dřevěný motýlek. Ano, všem známý pánský společenský motýlek, který je ovšem vyroben ze dřeva. Tato netradiční ozdoba se velmi rychle stala obrovským hitem, a proto ji v současnosti nevyhledávají pouze mladí chlapci, ale také muži v nejlepších letech. Což je bezpochyby skvělá zpráva. Že by se česká móda posunula zase o kousek dopředu? 

Stále je ovšem mnoho odpůrců, kteří tvrdí, že jedinou elegantní a společensky přínosnou variantou je typický látkový motýlek. Ne vše si zkrátka oblíbí úplně každý. O velký pokrok ve světě módy se však určitě jedná. 

Jaké dřevo se na výrobu těchto motýlků používá?

Stejně tak, jako je tomu i u všech jiných produktů, tak i u dřevěných motýlků je základem kvalitní materiál. Aby se s motýlkem během výroby dobře pracovalo a následně s jeho používáním nebyly žádné problémy, tak musí být použité dřevo tvarově stálé a vysoce odolné. Dřevo musí být také velmi “čisté a dokonalé”. Každá nedokonalost, jakou by mohl být například drobný suk, by mohla pokazit celkový dojem doplňku. 

Každý výrobce používá odlišné druhy dřeva. Záleží na osobním vkusu. Někdo volí dub, jiní zase preferují ořech a někdo si zakládá na americké třešni. Variant a možností je opravdu hodně. Dřevo se vybírá především podle jeho kresby, která udává celý design motýlka.

Kdo dřevěné motýlky nejčastěji obléká a k jakým příležitostem?

Originální dřevěné motýlky v dnešní době vyhledává spíše mladší generace mužů. Ti tento nevšední doplněk volí na události, jakými jsou například maturitní plesy, návštěvy divadel, restaurací a barů či dokonce i na rande. Není se absolutně čemu divit. Dřevěný motýlek totiž dokáže okouzlit i nejednu ženu. Někteří mladí gentlemani dokonce nosí dřevěné motýlky i v každodenním běžném životě. 

Nejčastěji je možné vidět dřevěné motýlky na svatbách. A to ať na krku ženicha, svědka nebo i družby. Stejně jako ženy, tak i muži chtějí v tento jeden z nejdůležitějších dní v životě vypadat opravdu stylově. Z toho důvodu sáhnou právě po dřevěném motýlku. 

Občas se ovšem můžete setkat také s muži středních let, kteří ve svém šatníku též nějaký originální dřevěný doplněk mají. Na jejich krku je ovšem uvidíme méně, než je tomu u mladších mužů. 

Možná vás přirozeně překvapí to, že dřevěné motýlky lze vidět i na krku žen. Ty tuto ozdobu volí spíše ve stylu náhrdelníku. Tedy dřevěný motýlek, který je zavěšen na delším řetízku. V současnosti se fantazii meze opravdu nekladou.

Jaké firmy dřevěné motýlky na našem trhu nabízí?

Jelikož jsou momentálně dřevění motýlci opravdu velmi vyhledávaným doplňkem, tak se všemožné firmy snaží nabízet ty nejoriginálnější. 

Řekneme si proto něco více o jedné české firmě, které se na zdejším trhu řadí mezi ty opravdu oblíbené. 

Ač by se na první pohled mohlo zdát, že název firmy Labatti zní spíše italsky, tak se jedná o kvalitní českou výrobu. Tato značka, narozdíl od těch konkurenčních, nenabízí pouze motýlky ploché, avšak také lehce tvarované, čímž se od ostatních na českém trhu liší. Dle slov samotného zakladatele značky působí tvarovaný motýlek mnohem více přirozeně.

Tak co pánové, zaujala i vás móda dřevěných motýlků? A vy, dámy, pokud ještě nevíte, co letos svému milovanému nadělit pod stromeček, tak právě vám by mohl být tento článek skvělou inspirací.