Užívejte si maximum pohodlí i při sportování!

Autor: Módní Blog

Sport neodmyslitelně patří k životu mnohých z vás a možná byste si ani vy nedokázali představit, že byste se alespoň jedenkrát týdně nevěnovali nějaké fyzické aktivitě. Mezi nejoblíbenější ženské sporty…

Sport neodmyslitelně patří k životu mnohých z vás a možná byste si ani vy nedokázali představit, že byste se alespoň jedenkrát týdně nevěnovali nějaké fyzické aktivitě. Mezi nejoblíbenější ženské sporty patří běh, jóga, aerobik nebo například pilates. Aby bylo vaše sportování co možná nejpohodlnější, je zapotřebí povolat si na pomoc kvalitní sportovní podprsenku. Pokud jste někdy zkoušeli sportovat v klasické podprsence, pak určitě víte, že to není to pravé ořechové – klasické podprsenky nemají potřebné vlastnosti a jakýkoli fyzický pohyb pro vás může být hodně nepříjemný či dokonce bolestivý. Chcete-li poradit s výběrem té pravé sportovní podprsenky, pak si určitě nenechte ujít následující řádky!

shutterstock_159917753

Dokonale padnoucí podprsenka je základem úspěchu

Kdo nezažil, nepochopí – tak by se dala stručně shrnout zkušenost sportování v klasické podprsence, kterou běžně nosíte. Pokud se věnujete nějakému sportu, pak to poslední, po čem toužíte, je špatně padnoucí podprsenka, kterou si musíte neustále upravovat, popotahovat nebo posunovat. Jestliže chcete sportovat, pak své přednosti zahalte do sportovního modelu – ten vám poskytne nejen pohodlí, ale i dostatečnou oporu a prodyšnost, kterou určitě oceníte.

Tip: Při výběru sportovního oblečení můžete využít slevový kupón na Sportobchod nebo do jiného eshopu.

Kritéria pro výběr sportovní podprsenky

Vybrat si sportovní podprsenku je trochu podobné výběru klasické podprsenky, i přesto je ale třeba myslet na určitá kritéria. Mezi ta nejdůležitější patří velikost, materiál, střih a na závěr design. Obecně by se dalo říci, že čím větší máte prsa, tím větší oporu pro ně potřebujete. Co se velikosti týče, podprsenka by se vám neměla nikam zařezávat, neměla by tlačit a ramínka by se vám neměla volně posunovat. Při volbě materiálu sázejte na prodyšnost, pevnost a odolnost vůči povolení. Co se týče střihu, ten se snažte vybírat podle typu postavy.

shutterstock_316647053

Druhy sportovních podprsenek

Stejně jako neexistuje jeden druh klasických podprsenek, neexistuje jeden druh sportovních podprsenek. Ty by se daly rozdělit do dvou skupin a to na kompresní a nekompresní. Zatímco kompresní podprsenky vaše přednosti přimáčknou k tělu, nekompresní typy je uzavřou do pevného košíčku. V obchodě je na první pohled poznáte podle číslování. Kompresní podprsenky se číslují klasicky S, M, L, nekompresní mají číslování stejné jako klasické podprsenky – tedy 75C, 75D, 80C a podobně.

shutterstock_159932882

Volba sportovní podprsenky podle sportu

Vodítkem vám při výběru sportovní podprsenky může být i aktivita, které se věnujete. Je logické, že pro poměrně klidnou jógu budete potřebovat jiný model, nežli například pro běhání. Pro nízkonárazové sporty – jóga, pilates – jsou ideální volbou kompresní podprsenky, na které mohou vsadit i ženy s malým poprsím. Naopak pro sporty, které jsou náročnější a rovněž pro ženy se střední a velkou velikostí ňader, doporučíme sáhnout po nekompresní podprsence.