Zimní bunda je ideální společnicí pro nejchladnější roční období

Autor: Módní Blog

Zima nám panuje nejen teplotně, ale i kalendářně. Nejchladnější období v roce rozhodně nelze přečkat bez kvalitní zimní bundy, která vás nejen zahřeje, ale zároveň vám dodá perfektní šmrnc. Jestliže ještě…

Zima nám panuje nejen teplotně, ale i kalendářně. Nejchladnější období v roce rozhodně nelze přečkat bez kvalitní zimní bundy, která vás nejen zahřeje, ale zároveň vám dodá perfektní šmrnc. Jestliže ještě nemáte zimní bundu, nebo chcete stávající model vyměnit za nový, nenechte si ujít dnešní článek. Společně se podíváme na to, jak zimní bundu správně vybrat, aby vám poskytla ten největší komfort i ochranu před vlezlým zimním počasím. Díky našim tipům si i tu nejkrutější zimu užijete!

shutterstock_311689931

Co by měla splňovat zimní bunda?

Nejdůležitějším úkolem zimní bundy je udržet jejího nositele v příjemném teple a suchu. Jestliže máte bundu, ve které je vám zima nebo promokne, zamyslete se nad koupí nového kousku. Ještě než se již na první pohled zamilujete do jednoho z modelů, měli byste mít jasno ohledně její výplně. Zimní bunda může mít buď péřovou, nebo syntetickou výplň – oba dva druhy výplně disponují výbornými tepelnými vlastnostmi, ale i přesto jsou mezi nimi podstatné rozdíly. Bundu lze tedy vybírat podle toho, do jakého prostředí ji budete chtít nosit.

Péřová zimní bunda – nejlepší parťák do mrazu

Péřové zimní bundy vám dokážou nabídnout ty nejlepší tepelné vlastnosti, pro které se stávají horkými kandidáty pro skutečně krutou zimu. Po cenové stránce jsou možná o něco dražší, což ale vypovídá o jejich kvalitě. Péřové bundy jsou poměrně těžké, s čímž je třeba počítat a v případě provlhnutí částečně ztratí své izolační vlastnosti. Pořídit si můžete i takový kousek, jehož součástí je izolační membrána proti vlhkosti, díky čemuž bunda hravě odolá i vlhkému počasí.

shutterstock_326403737

Zimní bundy se syntetickou výplní – cenově dostupnější varianta

Zimní bundy se syntetickou výplní jsou po cenové stránce dostupnější a mají i celou řadu dalších pozitivních vlastností. Do jisté míry odolají vlhkosti, aniž by se snížily jejich izolační vlastnosti a výhodou je, že tento typ bund můžete prát i v pračce – na rozdíl od péřových, se kterými chtě nechtě musíte do čistírny.

shutterstock_325838465

Kolik se vyplatí do bundy investovat?

Důležitým faktorem pro výběr zimní bundy je i cena, která je pro mnohé z vás dokonce nejpodstatnější. Nabídka zimních bund je více než pestrá, a proto se dají pořídit bundy levnější i dražší. Pokud pro sebe chcete jen to nejlepší, pak vám doporučíme do bundy investovat. Nenechte se zlákat nabídkami levných bund, které slibují dokonalé izolační i tepelné vlastnosti. Pamatujte, že kvalita bundy se odvíjí především od kvality použitého materiálu – čím dražší bude materiál, tím bude kvalitnější a samozřejmě o to dražší bude bunda. Kvalitní model vás možná přijde na slušné peníze, ovšem pozor – jedná se o investici, která se vám zaručeně vrátí i s úroky!