Zimu ovládne leopard

Autor: Módní Blog

Leopardí motiv je nestárnoucí klasika Nevím jak tobě, ale pokaždé když vidím leopardí vzor, začnou se mi hlavou honit slova jako luxus, extravagance a požitkářský, bujarý život. Aby ne, když…

Leopardí motiv je nestárnoucí klasika

Nevím jak tobě, ale pokaždé když vidím leopardí vzor, začnou se mi hlavou honit slova jako luxus, extravagance a požitkářský, bujarý život. Aby ne, když otcem tohoto zvířecího motivu je světoznámý návrhář a milovník pompéznosti, Roberto Cavalli. Vzpomínáš si? O 40. výročí jeho módního domu jsem tě informovala v předchozím článku 40 let se stylem Roberta Cavalliho. Leopardí vzory mají svoje milovníky i odpůrce. Já se hlásím k první skupině a jestliže ty také, v letošní pod-zimní sezóně se můžeš pořádně vyřádit! Módní návrháři dali leopardovi zelenou.

Ochoč si svého leoparda

Leopardí motiv je velmi různorodý a tak se může stát, že se tu a tam někdo zalekne jít do jeho kombinací. Jak tedy tyto „zvířecí skvrny“ ukočírovat? Hlavním pravidlem je popustit uzdu fantazii a nebát se toho! Letos můžeš vzory mixovat jak je libo. Předchozí sezóny působili více strnule a dbaly na to, aby leopardí vzor působil reálně. Ta nynější nabízí mnoho variací tohoto motivu, od autentických až po abstraktní. Leoparda můžeš kombinovat s nejrůznějšími barvami. V čem ale vidím největší posun je to, že na sobě můžeš mít i několik různých typů leopardího vzoru.

Leopardí „kůže“ podle světových značek

Módní návrháří nepotahovali leopardím vzorem jen oblečení ale také doplňky! Boty, kabelky, šátky, šperky, klobouky. Srst kočkovité šelmy najdeš opravdu na všem. Nádherné kotníkové boty představil například Christian Loubotin, kožené střevíčky zase Gucii a úžasné kozačky nad kolena můj oblíbenec Cavalli. Skvrnkovité oblečení navrhly značky jako Salvatore Ferragamo, Lanvin či Alexander McQueen. Modely těchto ikon se jsou samozřejmě nákladná záležitost. Pokud se tedy poohlížíš po levnější variantě, můžeš se jimi alespoň inspirovat a zavítat například do H&M nebo Zary.