Binární hodinky, neobvyklý doplněk

Autor: Módní Blog

Neobvyklé hodinky Jak už jsem psal na začátku, pokud chceš být lehce odlišný/á, můžeš si obléci cokoliv, co jiní nenosí. Ale věc, které nerozumí a výjimečnost bude jen na tobě?…

Neobvyklé hodinky

Jak už jsem psal na začátku, pokud chceš být lehce odlišný/á, můžeš si obléci cokoliv, co jiní nenosí. Ale věc, které nerozumí a výjimečnost bude jen na tobě? Jak jsem se zmiňoval ve článku o hodinkách, existuje typ tohoto doplňku, který je velice neobvyklý a jen tak někdo nepozná, co to máš vlastně za hodinky na ruce.

Hodinky bez ciferníku?

Řeč je o binárních hodinkách a jejich zcela unikátním způsobu, jak ukázat čas. Že nemají analogový ciferník? Nevadí. Ani neukazují digitálně čas? To taky není problém. Jejich kouzlo je v něčem úplně jiném. Čas totiž vyjadřují pomocí násobků dvou. Na hodinkách tedy vidíš jen hodnoty 1, 2, 4, 8 pro hodiny a 1, 2, 4, 8, 16, 32 pro minuty. Princip je jednoduchý, vždycky svítí jen ta kombinace čísel, kterou si sečteš, a vyjde ti výsledný čas. Takže například pět hodin a dvacet minut ti znázorní číslice 4 a 1 pro hodiny a 16 a 4 pro minuty. Jak jednoduché a přitom neobvyklé.

Nejen hodinky, binární hodiny i v pokoji

Zaujaly tě binární hodinky? Potom nemusíš zůstat jen u nich. Tvoji návštěvu jistě okouzlí i nástěnné hodiny, které mohou být neobvyklým doplňkem jakéhokoliv interiéru. Vyrábí se skutečně mnoho druhů, některé dokonce bez čísel pouze s čtverečky, které je nahrazují a vyplňují se, a to už zaručeně zaujme každého, co ti to visí na stěně. Pokud chceš mít opravdu něco zajímavého a neobvyklého, sáhni po tomto typu hodinek.