Historie značky: Desigual

Autor: modniblog.cz

Zajímáte se o módu a o to, co stojí za vznikem úspešných módních značek a firem, které dobývají svět? V následujícím článku si můžete přečíst několik zajímavostí o vzniku, historii…

Příběh značky Desigual

Zajímáte se o módu a o to, co stojí za vznikem úspešných módních značek a firem, které dobývají svět? V následujícím článku si můžete přečíst několik zajímavostí o vzniku, historii a úspěchu módní značky Desigual, která plným právem sklízí nemalé úspěchy na světovém trhu módy.  

Příběh o vzniku značky Desigual

Módní značka Desigual působí na trhu módy již pěknou řádku let. Založena totiž byla již v roce 1984 ve slunném Španělsku. Za vznikem této značky stojí švýcarský módní návrhář Thomas Meyer. Následně se v roce 2002 do čela vedení firmy postavil Manel Adell a od té doby výrazně vzrostl obrat firmy. Ten byl v čele firmy do roku 2013, kdy jeho post obsadil Manel Jadraque. 

V roce 2011 se k značce Desigual připojil francouzský módní návrhář Christian Lacroix. Ještě téhož roku značka podepsala partnerství s novodobým báječným cirkusem Cirque du Soleil, pro něž navrhla kolekci šesti desítek kousků oblečení a doplňků, která byla pojmenována Desigual inspired by Cirque du Soleil

V lednu roku 2011 spustila tato značka veleúspěšnou kampaň Come in undress and go out dresser, což v překladu znamená přijďte nazí a odcházejte oblečení. Ve španělském Madridu pak tato kampaň sklízela opravdu velký úspěch. I přesto, že venkovní teploty tenkrát sahaly hluboko pod nulu, na novou kolekci stálo frontu zhruba dvě stě lidí, kteří byli oblečení pouze ve spodním prádle, aby využili exkluzivní nabídku obchodu. Stejná kampaň se následně konala také v Londýně, Berlíně, Stockholmu, New Yorku a dokonce i v Praze.

V roce 2013 se značka Desigual rozšířila také do Číny. A až do současné doby stále rozšiřuje své působiště a získává si čím dál více příznivců.

Design značky Desigual

Pokud jste již nějaký kamenný obchod značky Desigual navštívili, případně pokud jste zabrousili na jejich internetový obchod, moc dobře asi víte, co od této netradiční módní značky lze očekávat. Design produktů značky Desigual v sobě odráží španělský temperament a je velice optimistický, veselý a hravý. Je inspirovaný nádhernou Barcelonou a také láskou.

Módní kousky této značky jsou definovány patchworkem, grafickými vzory a pestrými motivy. Tímto se produkty dílny Desigual značně liší od ostatních a dodává jim to svou jedinečnost a originalitu. Lehce tak na ulici poznáte, že žena jdoucí před vámi má na sobě oblečené šaty právě této značky. 

Design všech módních výrobků této značky v sobě nese postoj k životu, který zastávají ti, co za touto značkou stojí. Dle jejich filozofie se snaží na své klienty přenášet pozitivní postoj k životu, a proto se snaží o to, aby byly jejich modely plné pozitivních emocí. Chtějí lidem předat myšlenku, že každý člověk je úžasný a krásný. Chtějí lidem vnuknout úvahu, že je důležité mít rád sám sebe a být šťastný.

I přestože jsou módní kousky a doplňky Desigual optimistické a působí pozitivním dojmem, existuje mnoho odpůrců, kteří této značce nepřišli příliš na chuť a dávají přednost módním kouskům jiného designu. 

Úspěchy

Že se světová módní značka řadí mezi oděvní špičky, není třeba nikomu dlouze vyprávět. Desigual nabízí dámské, pánské i dětské kolekce. Nabízí ovšem také kolekce obuvi, doplňků a bytového textilu. Ve všech zmíněných oblastech je značka velmi úspěšná. 

Produkty značky Desigual jsou v současné době nabízeny ve více než 100 zemí světa. Celkem existuje téměř 11 000 prodejních míst, kde se prodá okolo 30 milionů kousků oblečení za rok

Tato čísla mluví za vše a všem je nyní více než jasné, že módní značka Desigual je jednou z hvězd svého oboru a jistě o této značce uslyšíme mnohé i v budoucnu.

A jaký postoj máte k módě značky Desigual vy? Máte nějaký ten kousek z jejich výroby ve svém šatníku nebo dáváte přednost jiným značkám?