Hit kožených kalhot. Vše, co o nich potřebujete vědět.

Autor: dana

Období kožených kalhot je tu. Neboť je to právě jaro, které je pro tento módní hit jako stvořené. Jak kožené kalhoty správně kombinovat a čemu se raději vyvarovat? To si…

Hit dámských kožených kalhot.

Období kožených kalhot je tu. Neboť je to právě jaro, které je pro tento módní hit jako stvořené. Jak kožené kalhoty správně kombinovat a čemu se raději vyvarovat? To si můžete přečíst v následujícím článku. 

Kožené oblečení se v poslední době stalo velmi populární. Kožené kraťasy, kožené sukně či kožené kalhoty lze považovat za naprosté must have kousky dámského šatníku. My se v dnešním článku zaměříme především na kožené kalhoty. Poradíme Vám, s jakými kousky je můžete kombinovat nebo zda se vyplatí investovat do pravé kůže. 

Kůže versus koženka 

Pokud si chcete koupit kožené kalhoty, tak nemusíte nutně investovat rovnou do pravé kůže. Naopak velkou část na první pohled koženého oblečení tvoří koženka. Tedy levnější alternativa kůže, která vypadá naprosto skvěle. 

Pořízením oblečení z koženky ušetříte nemalou částku. Navíc v kamenných obchodech i na e-shopech převažují právě kousky z koženky. Neboť i prodejci velmi dobře vědí, že mnoho zákazníků raději upřednostní levnější variantu, před luxusní pravou kůží, která je o poznání dražší. 

U koženky je samozřejmě zapotřebí počítač s menší životností, než tomu bývá u pravé kůže. Pokud však budete o koženkové oblečení řádně pečovat, také vám můžete vydržet i několik let. 

Jestliže se rozhodnete investovat do kalhot z pravé kůže, zde si můžete přečíst, jak se o ně správně starat. 

Kožené kalhoty.

Střihy a barvy kožených kalhot

Kožené kalhoty se vám nabízí v mnoha nejrůznějších střizích a barvách. Záleží pouze na vás, čemu dáte přednost. 

Mezi nejvíce oblíbené se řadí volnější střihy kožených kalhot. Například takové kožené kalhoty s mírně rozšířenými nohavicemi nebo kožené kalhoty s nohavicemi do gumy se považují za naprostý módní hit. Vsadit můžete také na slimky, tedy kožené kalhoty s úzkými nohavicemi. Je třeba však myslet na to, že obtažené kožené kalhoty nemusí vždy působit příliš lichotivě. Volnější střih je tedy sázkou na jistotu. 

Co se týče barev, tak kromě černé klasiky vypadají naprosto senzačně i takové béžové, bílé či hnědé kožené kalhoty.

Vhodná kombinace

Možností, jak můžete kožené kalhoty kombinovat, je opravdu mnoho. Naprosto úchvatně například vypadá kombinace odlišných textur. Tedy kombinace kůže/koženky s jinými materiály. Bát se však nemusíte ani kombinace dvou kožených kousků

Kožené kalhoty můžete hravě kombinovat s pleteným svetrem, ležérní mikinou, trenčkotem či elegantním sakem. Nebo můžete kožené kalhoty klidně doplnit koženou bundou. Vaší fantazii se meze opravdu nekladou. Důležité je, abyste se ve výsledném outfitu cítila dobře.  

Žádná extravagance

Pokud zrovna nemáte chuť vymýšlet žádné extravagantní outfity, můžete vsadit na klasiku. Například můžete zkusit zkombinovat volnější střih kožených kalhot s jednoduchým upnutým svetříkem, nebo naopak upnutější kožené kalhoty s oversized sakem, dlouhým trenčkotem či pohodlnou mikinou. Takový outfit pak stačí doplnit nějakou vhodnou kabelkou či šperkem a rázem máte jeden trendy outfit do města, do školy i do práce hotový.

Kůže a zase kůže 

Zkombinovat klidně můžete také dva kožené kousky najednou. Perfektně působí například černé kožené kalhoty s černou koženou bundou. Pokud byste takový outfit chtěla maličko ozvláštnit, můžete černé kožené kalhoty vyměnit za hnědé. Právě hnědé kožené kalhoty tvoří společně s černou koženou bundou skvělou dvojici. 

Dámy, a co vy? Zaujala vás móda kožených kalhot?