Jak je to doopravdy s botami?

Autor: Módní Blog

Boty podle osobnosti S botami je to jako s lidmi. Tíhneme k těm, co jsou nám podobní charakterem. Intelektuálky k sandálům, princezny k lodičkám, holky do nepohody k teniskám a…

Boty podle osobnosti

S botami je to jako s lidmi. Tíhneme k těm, co jsou nám podobní charakterem. Intelektuálky k sandálům, princezny k lodičkám, holky do nepohody k teniskám a ty střelené třeba k dřevákům.

Není jedno jaké boty nosíš

Co říká etiketa? Stejně jako oděv i boty si vybíráme podle účelu, nač se hodí. Největším nešvarem současnosti je nošení sportovní obuvi prakticky ke všemu a všude. Je pohodlná, ale nespolečenská.K obleku se nehodí bílé botasky, stejně tak se nehodí boty bez podpatku k šatům. A co tenisky ke kostýmku a šortky a černé polobotky? To nikdy.

Boty jsou důležitou a často podceňovanou součástí našeho zevnějšku. Musí být samozřejmě pohodlné, ale to zdaleka není všechno. Mnohdy se setkáváme s lidmi, kteří sice věnují značnou péči svému oblečení, ale boty jako by je nezajímaly. Týká se to především mužů.“

A co do bot?

Nezapomínejme ovšem ani na to co nosíme v botách… STOP děravým ponožkám!

Nohy bychom nikdy neměli dávat tak vysoko, aby byly boty výš než polovina lýtka. Ukazovat někomu boty z takové blízkosti je urážlivé.

Boty do nepříznivého počasí

Přes zimu jsou nejtypičtějším druhem obuvi kozačky. Je jedno, jak jsou vysoké, v botníku všech dam mají své pevně stanovené místo. Rozmanitost kozaček je enormní. Dovoluje výšku ke kotníkům stejně jako nad kolena. Sportovní kozačky s nulovým nebo plochým podpatkem jsou zdobené širokými pásky s nýty, řetízky, zipy a přezkami. To samé platí pro kozačky či kotníčkovou obuv na polovysokém podpatku.

Jaké barvy bot jsou in

Dominují syté „ barvy města“ různé odstíny černé, šedé, hnědé a kovové, dále pak temné odstíny fialové, modré a zelené.

Elegantní varianty s úzkou, lehce zkrácenou špičkou jsou populární u bot především v černé barvě a v lakových variantách. Rustikální modely v odstínech hnědé nebo ve výrazných koňakových tónech. Ležérně a zároveň elegantně působí kozačky v šedavých a hnědošedých tónech, nejzajímavější jsou ve vzhledu pomačkané semišové kůže.

U špiček je vše povoleno, mohou být špičaté, oválné i kulaté.

Svůj slavný nástup na scénu také zažívají „overknees“ – neskutečně dlouhé kozačky sahající až nad kolena. Materiály jsou různé, od jemného vzhledu semišové kůže až po lakované povrchy. Vrchní okraj této obuvi je občas ozdobně ohrnutý.