Jak vybrat ideální peněženku? 

Autor: dana

Malá, velká, černá, barevná, na zip nebo s patentem. To je jen malý výčet peněženek, které si můžete pořídit. Víte však, jak vybrat tu, se kterou budete opravdu spokojená i…

Jak vybrat vhodnou peněženku?

Malá, velká, černá, barevná, na zip nebo s patentem. To je jen malý výčet peněženek, které si můžete pořídit. Víte však, jak vybrat tu, se kterou budete opravdu spokojená i za řadu let? Nechte se inspirovat následujícím článkem. 

Vybrat ideální peněženku nemusí být vždy snadné. Přinášíme vám proto několik faktů, na které byste se při výběru peněženky měla rozhodně zaměřit. Které to jsou?

Tip: již dříve jsme psali recenzi na peněženku značky Bellroy.

Na velikosti skutečně záleží

Tím vůbec nejdůležitějším krokem na cestě za ideální peněženkou je výběr vhodné velikosti. Hledáte spíše menší peněženku do drobnější crossbody kabelky, do které si budete dávat pouze kreditku, občanku a pár drobných? Nebo naopak sháníte prostornou peněženku s dostatkem kapsiček na všechny členské a zákaznické karty, staré účtenky, fotky členů rodiny a slevové kupony? 

Pokud se však nemůžete rozhodnout, jak velkou peněženku si koupit, můžete si pořídit peněženky rovnou dvě. Tedy jednu větší peněženku, ve které budete mít ukryté všechny důležité i méně důležité poklady, a pak druhou menší peněženku, která se vám bude hodit například do kina nebo do kavárny, kam s sebou nechcete vláčet velkou kabelku s velkou peněženkou. 

Praktická dámská peněženka.

Patentek nebo raději zip?

Pokud máte již jasno ve velikosti peněženky, přichází na řadu další klíčová otázka. Patentek nebo zip? Tedy dáte raději přednost jedné přihrádce na zip, do které se snadno schovají bankovky, mince i karty? Nebo naopak zvolíte alespoň dvě prakticky oddělené přihrádky, kdy je jedna přihrádka na zip ideální na mince a druhá přihrádka s patentem na karty a bankovky? 

Záleží čistě na vás, jakému typu zavírání peněženky dáte přednost. Lze jen velmi těžko říct, která varianta je ta lepší. Vždy jde především o váš subjektivní pocit, a především vaše požadavky. 

Elegantní dámská peněženka.

Nezapomínejte na design

Pokud jste tedy již zvolila vhodnou velikost i typ zavírání, můžete se s radostí vrhnou na výběr ideálního designu peněženky. Kůže nebo textilie? Barevná nebo nevýrazná? Se vzorem nebo neutrální? Puntíkatá nebo s proužky? Elegantní nebo sportovní? Je to pouze na vás, jaký design peněženky bude vašemu srdci nejbližší. 

Současný trh nabízí opravdu velmi pestrou škálu nejrůznějších peněženek, ze kterých si zaručeně vybere každá žena. Ať už jsou tedy vaše požadavky na peněženku jakékoliv, tu pravou jistě najdete. 

Tip: Pokud již nechcete ve své kabelce peněženku dlouho hledat, dejte přednost barevně výraznější peněžence, kterou ve své kabelce už nikdy nepřehlédnete. 

Doseignová dámská peněženka.

Jestliže si při výběru nové peněženky nejste jistá, která by vám nejvíce vyhovovala, můžete si zkusit sepsat, co vám nejvíce vadilo na té poslední, a co jste na ni naopak oceňovala. Jistě se vám pak bude nová peněženka vybírat daleko snadněji. 

Dámy, a jaké peněžence dáváte přednost vy? Spíše té menší, nebo naopak té prostornější?