Kabelka, součást každé ženy

Autor: Módní Blog

Historie kabelek Když zabrousíme do historie je zajímavé, že ve starověku kabelky používali především muži, a sice k nošení mincí. Další mužskou kabelkou byla „žebradla“ na nářadí pro řemeslníky. Kabelky…

Historie kabelek

Když zabrousíme do historie je zajímavé, že ve starověku kabelky používali především muži, a sice k nošení mincí. Další mužskou kabelkou byla „žebradla“ na nářadí pro řemeslníky. Kabelky v dnešním slova smyslu se staly ženskou záležitostí až v průběhu posledních 200 let a mužům zůstaly elegantní kufříky.

V dnešní době, můžeš v obchodech nalézt opravdu široké spektrum kabelek těch nejrůznějších druhů. Od těch nejluxusnějších, až po ty sportovně laděné. Můžeš si taky vybrat z neuvěřitelného množství barev a odstínů. Pestrost a nabídka barev a různých druhů materiálu je tak velká, že si zde musí tu svou vybrat každá žena či dívka. Ženy na kabelky opravdu nedají dopustit.

Kdo používá tvoji kabelku

Chtěla bych zdůraznit, že absolutně nezáleží na tom, co si o našich kabelkách myslí muži. Většina z nich netrpělivě přešlapuje, když si na poslední chvíli vybíráme tu pravou a ne zřídka slyšíme komentář: „ a nemáš to jedno, jakou si vezmeš?“ Přesto, ve více než polovině případů, když zamkneme byt se za námi se ozve: „miláčku, dáš mi to k sobě do KABELKY ?“

Podzimní trendy v kabelkách

Letošní podzim a nastávající zima si žádají maxi kabelky, do kterých se školačkám vejde učení i svačina, pracujícím časopisy a hospodyňkám menší nákup. Lepší společnost si naopak žádá malé elegantní kabelky. Z toho logicky plyne: chystáš-li se do města zvol kabelu, máš-li v plánu večírek, či posezení v kavárně – zvol kabelku ideální je kabelka přes rameno. Třetí variantou je ples nebo jiná společensky důležitá akce, zde je velice vhodné mít „psaníčko“ či malou kabelku, ideálně obdélníkového tvaru do ruky. Maximálně si můžeš dovolit jemný řetízek z kovu.

Nezapomínej na detail

V zimně kabelku barevně slaď s rukavicemi, šálou a čepicí. V létě se ladí mnohem jednodušeji, platí však, že by měly být 2-3 výrazné prvky stejné barvy (kabelka – boty, kabelka – korále či pásek, kabelka – sluneční brýle).

Trendy kabelky 2010

Až do jara je nejmódnější nosit nekřiklavé kabelky, temně modrá, hnědá, béžová, fialová odstíny šedé v kombinaci se starorůžovou a bílou. Na tvaru nezáleží, velikost přizpůsob situaci.