Barevné i s retro vzory aneb které plavky budou v roce 2023 nejvíce in?

Autor: dana

Léto se nezadržitelně blíží, a tak nastává nejvyšší čas na pořízení nových plavek. Plavkové trendy, stejně jako je tomu u většiny módních kousků, se totiž každý rok mění. Zatímco vloni…

Léto se nezadržitelně blíží, a tak nastává nejvyšší čas na pořízení nových plavek. Plavkové trendy, stejně jako je tomu u většiny módních kousků, se totiž každý rok mění. Zatímco vloni byly in námořnické proužky a geometrické tvary, letos si na své přijdou zejména milovnice pestrých barev, blyštivých prvků a sportovní elegance. Chybět samozřejmě nebudou ani nestárnoucí trendy jako zvířecí motivy a monochromatický design. Osvěžte s blížícím se létem i vy svůj šatníky novými plavkami!

Trendy plavky pro rok 2023

Výběr plavek často nepatří mezi nejoblíbenější disciplíny. Většina žen má pocit, že jim plavky nesluší a necítí se v nich komfortně. Abyste si tedy mohla vybírat z co největšího počtu modelů a velikostí, je třeba nákup plavek neodkládat a začít se po nich rozhlížet již nyní. Jen tak předejdete tomu, že v červenci již žádné dokonale padnoucí neseženete.

Pokud se podíváme na nové plavkové kolekce, již na první pohled je skvěle vidět rozmanitost trendů. Jejich nabídka je každým rokem bohatší a bohatší, a tak odhoďte zbytečné ostychy a vydejte se na nákup plavek s radostí. V kurzu letos mimo jiné budou i jednodílné plavky a vyšší kalhotky, takže pokud náhodou nejsou extra vykrojené bikiny nic pro vás, určitě budete mít z čeho vybírat. 

Plavky s originálními prostřihy

Hned první zmíněný trend není v plavkové módě žádným nováčkem. Plavky s nejrůznějšími prostřihy se nosí již několikátou sezonu. Vůbec nejvíce sluší prostřihy jednodílným plavkám. Pořídit si ale můžete i netradičně prostřižené bikiny

Nejenže jsou podobné plavky vizuálně velice zajímavé, ale často také značně nápomocné v optickém korigování postavy. Jednoduše si tak můžete vybrat, kterou partii svého těla chcete odhalit, a kterou naopak ne. Není navíc rozhodně pravdou, že by plavky s průstřihy slušely pouze mladým dívkám. 

Sportovní plavky

Již dávno neplatí, že sportovní oblečení nemůže působit elegantně a žensky. Naopak. Sportovní plavky letos dostaly zcela nový rozměr a rozhodně nemusíte mít potápěčskou licenci, abyste si trendy atletické bikiny mohla dovolit. 

Často je u tohoto typu plavek použito více látky než například u smyslných bikin, a tak zakryjí větší plochu kůže. Jelikož navíc čím dál tím více žen propadá kouzlu surfingu či paddleboardingu, na scéně se letos objevují také plavky s dlouhým rukávem připomínající vodní outfity kalifornských surfařů. Kromě pestrobarevných jednodílných modelů s dlouhým rukávem ve sportovním stylu se budou nosit i bikiny s dramaticky průhlednými rukávy.

Retro potisky a vzory

Bikiny s retro potiskem vyskytující se v siluetách inspirovaných vintage se perfektně hodí pro všechny věčné romantičky. Nejčastěji se podobné modely vyznačují kromě retro vzorů také vázáním na stuhy, hedvábnými látkami, rozkošnými volánky a mašlemi. Jste i vy milovnicí květin? Tento trend je rozhodně tím, který budete chtít vyzkoušet!

Vysoké bikiny

Není letos vaše forma taková, jak jste si představovala? Rozhodně nevěšte hlavu! Bikiny s vysokým pasem, které se budou nosit i během letošního léta, rafinovaně maskují různé nedostatky. Nejenže tedy perfektně zakryjí nějakou tu nedokonalost, ale navíc se v nich budete cítit naprosto perfektně. Obzvlášť tehdy, pokud se rozhodnete pro kterýkoliv vodní sport. Extra vykrojené bikiny totiž nemusí být pro podobné aktivity zrovna nejlepší volbou. 

Zatímco před pár lety představovaly vysoké bikiny kousek, kterým většina doslova opovrhovala, v posledních letech byl vzat na milost a nachází si čím dál více příznivců. Jakmile ho navíc jednou vyzkoušíte, už nebudete chtít u moře ani bazénu nosit nic jiného. Komfort, který s sebou přináší, je totiž skutečně návykový!

Neodolatelný lesk a třpyt

Vysoce třpytivé plavky s výraznou texturou představují jakési oživení módy Y2K. Jsou spolehlivým způsobem, jak se přizpůsobit aktuálním trendům, aniž byste musela obětovat svůj oblíbený střih. Ať už totiž milujete klasické jednodílné plavky, vykrojené bikiny či plavky s vysokým pasem, blyštivý efekt se bude nosit na všech!

Bikiny s flitry

Stejně tak působivé, akorát o dost méně praktické, jsou bikiny poseté flitry. I když totiž vypadají naprosto perfektně a v kombinaci s opálenou pokožkou a slunečními paprsky vytváří senzační vzhled, jejich údržba není zrovna nejideálnější. Na nenáročné opalování na lehátku jsou ovšem ideální. Během vodních radovánek ale raději sáhněte po něčem praktičtějším. 

Víte, jak správně pečovat nejen o bikiny s flitry?

Hravé potisky a 3D ozdoby

Nechcete se na pláži ztratit v davu a toužíte skutečně vyniknout? Pak pro vás budou nejvhodnější plavky s hravými potisky a s 3D ozdobami. Motivy květin, zvířat i ovoce letos nebudou ničím výjimečným. Stejně tak oblíbené budou i plavky s 3D květinami, které se k létu hodí snad vůbec nejlépe!

Provázkové bikiny

Provázkové bikiny, které poskytují působivý hybridní vzhled, unosíte na dovolené u moře i do baru. Zatímco na party či letní posezení s kamarády k podobnému modelu oblékněte džínové šortky a top s větším výstřihem, díky kterému nádherně vynikne zajímavé šněrování plavek, během cesty na pláž přes ně jednoduše přehoďte krajkové šaty.

Plavky se zvířecími vzory

Zvířecí vzory k létu patří již od nepaměti a letos tomu nebude jinak. Máte-li tedy nějaké bikiny s motivy gepardí nebo zebří srsti ve své skříni již z předchozích let, letos opět nastane jejich čas. 

Barevné plavky

Černé, bílé nebo béžové plavky se sice řadí mezi ty nejvíce nadčasové, mnoha ženám ale připadají až příliš nudné a všední. Nebojte se proto experimentovat a sáhněte po barevných plavkách v sytých odstínech. Kromě výrazných monochromatických bikin se budou nosit také ty, které na sobě kombinují hned několik odstínů. Vůbec nejžádanější letos budou zelené, růžové, modré, žluté a červené dámské plavky.