Laminace obočí

Autor: annaz

Vzhled obočí patří k důležitým detailům obličeje. Laminace obočí neboli brow lifting je světovým trendem, díky kterému z vaší ranní rutiny můžete vyřadit úpravu obočí. Výsledkem této procedury je totiž…

Vzhled obočí patří k důležitým detailům obličeje. Laminace obočí neboli brow lifting je světovým trendem, díky kterému z vaší ranní rutiny můžete vyřadit úpravu obočí. Výsledkem této procedury je totiž zafixované, narovnané a vyplněné obočí, které nepotřebuje žádnou další péči. Budíček tedy můžete o několik minut posunout a ráno si přispat. Věříme totiž, že někdy se ráno každá minuta navíc hodí.

Jak probíhá laminace obočí?

V první fázi tohoto procesu Vám kosmetička nanese speciální keratin na jednotlivé chloupky, dosáhne tím narovnání a zafixování obočí. Zároveň dochází k jeho vyplnění, působí tak hustěji a výrazněji. Druhá část je zaměřena na péči po aplikaci keratinu, je potřeba nanést výživový olej, aby nedošlo k vysušení pokožky. Nezapomínejme, že obočí se v rámci této procedury i barví, což vzhled vašeho obočí dotáhne k dokonalosti.

Laminace je…

Vhodná pro všechny, kteří chtějí své neposedné obočí uklidnit a zkrášlit. Zdá se vám, že máte nesymetrické obočí? I tohle se dá laminací také spravit. Metoda dokáže dokreslit chloupky tam, kde nejsou a usměrnit ty nezbedné. Jestliže kosmetička odvede dobrou práci mohla by vám laminace vydržet čtyři až šest týdnů.

Proč je laminace obočí dobrou volbou?

Nemusíte se ráno starat o svoje obočí, nehledě na to v jakém stavu se probudíte. Navíc, jak již bylo zmíněno, ušetříte drahocenný čas, což se vždycky hodí.

Jak o obočí po laminaci pečovat

Důležité je, aby nedošlo ke kontaktu s vodou nejméně 24 hodin po proceduře. Rozhodně neaplikujte make-up. Vyhněte se také plavání a sauně, zkrátka udržte své obočí suché.

Vedlejší účinky

Není jich v tomto případě mnoho, ale samozřejmě že se vyskytují. Vedlejší účinky souvisejí především s podrážděním pokožky a to nejčastěji u pleti, která s sebou nese sklony k ekzému. Jedná se přece jenom o chemický produkt a ne každému může sednout. Po zákroku se může objevit v okolí obočí zarudnutí, které doprovází pocit svědění, může následovat i odlupování pokožky. Předejít těmto nežádoucím účinkům můžete pravidelnou hydratací obočí (samozřejmě po 24 hodinách od procedury) a dodržováním odstupu šesti týdnů mezi procedurami. Jestliže si nevíte rady, jak pečovat o svoji pleť, zde se můžete dozvědět víc.

Kolik to bude stát?

Ceny se pohybují okolo 500 Kč do 1000 Kč, záleží, na jakém místě se nacházíte a také kdo proceduru provádí. Celkově strávíte pod rukama profíka okolo jedné hodiny.

Nechcete platit? Zkuste laminaci doma!

Rozhodně první pokus nedopadne tak, jako od profesionála, ale vyzkoušet se má všechno. V obchodě můžete zakoupit sady na laminaci obočí, najdete levnější od 500 Kč, ale i dražší varianty, které se mohou vyšplhat až do 2500 Kč. V rámci těchto sad obdržíte speciální kartáček na pročesání obočí, neutralizér, fixační lepidlo a aplikační štěteček.

Jak na to?

  1. Důkladně očistěte obočí, odstraňte mastnotu za použití odličovače.
  2. Kartáčkem pročešte obočí a dodejte mu požadovaný tvar.
  3. Naneste fixační krém na jednotlivé chloupky, samozřejmě ve směru česání.
  4. Nechte zaschnout dle návodu, obvykle to bývá časový úsek okolo pěti minut. Přebytečný krém odstraňte.
  5. Přichází na řadu aplikační štěteček a neutralizér, naneste stejným způsobem jako fixační krém a opět nechte působit okolo pěti minut. Jakmile čas uplyne odstraňte neutralizér z pokožky.

Nechcete utrácet za sadu? Low-cost varianta také existuje.

Takzvaná domácí laminace obočí, v této proceduře sehraje hlavní roli mýdlo, tedy nejlépe speciální fixační mýdlo na obočí, ne pouze to na ruce. Výslednému efektu se proto často říká soap brows. Jste připraveni na hodně levnou možnost úpravy obočí? Vezměte do ruky zubní kartáček, již zmiňované mýdlo a jdeme na to.

  1. Zubní kartáček navlhčíme, přiložíme k mýdlu a naneseme na něj jemnou vrstvu.
  2. Chloupky začneme vyčesávat po směru, tedy od spodu nahoru a to dokud všechny chloupky nebudou držet požadovaný tvar.
  3. Nechte působit a přebytečné mýdlo po několika minutách odstraňte.

Tip: Jestliže chcete dosáhnout větší fixace, protože je vaše obočí nezkrotné, zkuste kartáček v prvním bodě nenavlhčovat.

Postup můžete aplikovat i se speciální voskem na obočí. Nenechávejte jej však na obočí dlouho, mohly by se vytvořit nevzhledné žmolky.

Barvení obočí

Základem je vybrat si správný odstín, nikdo nechce mít obočí příliš tmavé či naopak, aby výsledek ani nebyl vidět. Co se týče obočí, neváhejte jít do lehce tmavšího odstínu než máte. Následně sadu kupte, mělo by uvnitř být vše potřebné k barvení včetně návodu. Doporučujeme obstarat si krém na ochranu pokožky při barvení, barva pak půjde z kůže snáze dolů a vy budete vypadat okamžitě skvěle, bez jakýchkoliv fleků na obličeji.

Barvíme

  1. Odlíčení je základ, tento bod máme však již za sebou.
  2. Pročešte.
  3. Aplikujte krém na ochranu pokožky proti obarvení na místa okolo obočí.
  4. Naneste barvu pomocí přiloženého kartáčku, nejvíce tam, kde máte nejméně chloupků
  5. Nechte působit tak patnáct minut, ale nejlépe se orientujte dle návodu. Barvu poté setřete nejdříve suchým tamponkem a následně navlhčeným ve vodě.
  6. Obočí opět pročešte, eventuální nesrovnalosti můžete dobarvit.

Kýžený výsledek

Vaše obočí by mělo vypadat přirozeně, hustě a objemně. Některým lidem se ovšem zdá nepřirozený fakt, že chloupky opravdu drží v jedné poloze. Dokonce tvrdí, že je obočí po proceduře až nepřirozeně přirozené. Obzvlášť muži postrádají pochopení pro tuto proceduru.

Technika laminace obočí rozhodně usnadní váš život, jestliže lpíte na krásném a upraveném vzhledu vašeho obočí. Doporučujeme se na první pokus této procedury svěřit do rukou odborníka, ať víte, jak to má či naopak nemá vypadat. Nebojte se však vyzkoušet tuto metodu i doma, věříme, že pokud máte alespoň trochu šikovné ručičky, dá se to hravě zvládnout. Jestliže