Manolo Blahnik plný překvapení!

Autor: Módní Blog

Kde se vzal, tu se vzal Manolo Blahnik! Již v dalších odstavcích se dozvíte ono tajemství, které mě tak dostalo. Zavítala jsem na stránky Manolo Blahnik, že bych si o…

Kde se vzal, tu se vzal Manolo Blahnik!

Již v dalších odstavcích se dozvíte ono tajemství, které mě tak dostalo. Zavítala jsem na stránky Manolo Blahnik, že bych si o tomto fenomenálním pánovi něco přečetla, tak jsem taky tak učinila. V jeho kariéře už odvedl kus práce, jak se říká obul třetí gumy v jeho fenomenální tvorbě obuvi včetně dámských lodiček. Manolo Blahnik je jedním z nejvlivnějších mužů v již zmíněném obuvnickém průmyslu. Jeho tvorba má ctitele, kteří jsou doslova okouzlení a to po celém světě.

 

Česko v životě Manolo Blahnika

A je to tady, ano, Manolo Blahnik má opravdu něco společného s Českou republikou. Když se ovšem podíváte na jeho jméno, musí vám znít v uších jeho netradiční podoba. Již jsem byla několikrát nařčena o správném vyslovování jeho jména, ale ne měla jsem pravdu. Manolovo jméno se čte tak jak jej vidíte. A proč? Je to jednoduché, narodil se na Kanárských ostrovech matce Španělce a otci…Čechovi. Pro mě toto zjištění opravdu bylo šokující, ale jak se k tomu zpětně vracím, říkám si, že moje tušení bylo správné. Manolo Blahnik studoval jazyky a umění v Ženevě než se roku 1965 odstěhoval do Paříže. A tam se rozhodl, že se stane scénografem.

 

Zlom v životě Manolo Blahnika

Když se dostal v roce 1970 do Ameriky setkal se tam s pozdější šéfredaktorkou Vogue, Dianou Vreeland a ta zcela změnila jeho postoj k tvorbě. Pilně si prohlížela jeho tvorbu a doporučila mu ať se věnuje právě botám. Blahnik se začal učit umění obuvnického designu. Chodil do továren, kde se obuv vyráběla, sledoval operátory výroby, frézy a techniky. Od roku 1971 pracoval Manolo Blahnik v Londýně na tvorbě bot. O rok později, jeho boty využil slavný designer Ossie Clark. V této době začla kariéra Manolo Blahnika vzkvétat. V roce 1973 si pak otevřel svou první prodejnu v Londýnské Chlesea.