Dámské lodičky Vivienne Westwood pro Melissu

Autor: Módní Blog

Voňavý plast Melissa Dámské lodičky brazilské značky jsou tradičně vyrobeny z gumového materiálu, který voní po směsi nejrůznějšího ovoce a koření. Nejdříve jsem myslela, že vůně odpovídá barvě- zlaté a…

Voňavý plast Melissa

Dámské lodičky brazilské značky jsou tradičně vyrobeny z gumového materiálu, který voní po směsi nejrůznějšího ovoce a koření. Nejdříve jsem myslela, že vůně odpovídá barvě- zlaté a béžové mi voněly po vanilce, červené po jahodách, fuchsiové po borůvce, jen černé dámské lodičky na vysokých podpatcích se mi nedařilo identifikovat. Až paní ze salónu Bella Brutta mě vyvedla z omylu, když na mou otázku odpověděla, že vůně všech kousků, je stejná. Střevíčky barvami jen hrají, proto je možné vybrat si zrovna takové, které se hodí k tvé osobnosti nebo k náladě.

Neortodoxní spojení punku a romantiky = Melissa

Vivienne Westwood se stala proslulou v 70. letech, kdy spolu se svým druhým manželem, manažerem skupiny Sex Pistols, vytvořila unikátní stylové oblečení. Inspirací se jim stal nově vznikající punkový proud, fetišisti a prostitutky. Lady Dragon, jak bývá Vivienne často nazývána kvůli svým ohnivě oranžovým vlasem, se záhy stala dvorní návrhářkou členů kapely Sex Pistols. Ona oděv navrhla a manžel schválil. Na přelomu tisíciletí se Vivienne vydává novým směrem. Objevuje ženskost a romantiku, i když stále ve stylu jí vlastním. Melissa Plastic Dreams jsou spojením těchto dvou na první pohled protichůdných stylů. Na jedné straně křiklavě barevné až excentrické, na straně druhé elegantní až vášnivě ženské.

 

Vivienne i Melissa oceněny královskou korunou

Kolekce ve stylu Anglomania představovaná britskou návrhářkou spolu s kolekcí Melissa Ultragirl a Mary Jane dala vzniknout okouzlujícím střevíčkům, které se pyšní symbolem ORB, ikonou značky Vivienne Westwood: „ORB v sobě snoubí esenci značky VW. Koruna, symbol moci a tradice, obkroužená prstencem satelitu vzbuzujícím dojem budoucnosti.“  Inspirací jí pro tento symbol zřejmě byla významná událost, která se v jejím životě odehrála v roce 1992. VW byl královnou udělen Řád britského impéria za celoživotní přínos do světa módy.

Melissa v Praze

To nejlepší samozřejmě nakonec. Nejen, že se boty Melissa Plastic Dreams dají koupit i v Praze a to hned na více místech, ale dokonce je možné pořídit tyto plastové skvosty za snesitelnou cenu! Má kamarádka si ve výprodeji pořídila jedny citronově žluté dámské lodičky a podle jejích slov, když je přítel uviděl na noze, musel uznat, že: „to za ty peníze opravdu stojí“. A když tohle řekne muž, potěší to přece dvakrát tolik.