Módní vlna sneakers, o co se jedná?

Autor: modniblog.cz

Pamatuje na dobu, kdy dívky k půvabným šatům nosily převážně elegantní lodičky a tenisky byly pouze vyjímečnou záležitostí? Tak této době již dávno odzvonilo. V současnosti většina mladých slečen a…

Módní vlna sneakers

Pamatuje na dobu, kdy dívky k půvabným šatům nosily převážně elegantní lodičky a tenisky byly pouze vyjímečnou záležitostí? Tak této době již dávno odzvonilo. V současnosti většina mladých slečen a chlapců podlehla módní vlně sneakers, kdy se tenisky staly znakem jejich životního statusu. 

O jakou módu se to vlastně jedná, pro jakou věkovou kategorii je určena a na kolik korun vás zhruba může vyjít? To vše si můžete přečíst v následujícím článku, který je věnovaný jedné nevšední módní vlně, která si podmanila mnoho z nás. 

Možná už jste o tomto módním trendu dříve slyšeli, možná jsme mu již také podlehli a možná vás naopak teprve uchvátí. 

V minulosti se jednalo o výhradně sportovní obuv. V dnešní době byste jen těžko hledali někoho, kdo jedny takové nemá ve svém botníku. Řeč je o teniskách, které momentálně hýbou světem.

Odkud sneakers pochází?

První tenisky poznaly světlo světa již před mnoha lety. Jejich prvotním účelem bylo obutí sportovců, jako například atletů, fotbalistů či basketbalistů. Postupem času se výrobci snažili produkci co možná nejvíce zdokonalovat a nabízet konkrétním sportovním disciplínám konkrétní modely. Tenisky pro běžce byly ušité o poznání jinak, než například tenisky pro fitness sportovce. Lidé, kteří tyto sportovní boty nosili, velmi rychle pochopili, jak pohodlná tato obuv je. Začali je tedy nosit i ve svém běžném životě a snadno přenesli tento trend na své okolí. 

V současnosti existuje nespočet prodejců sportovních oděvů a doplňků, kteří moderní tenisky nabízejí. Ti se předhánějí v tom, kdo z nich přinese na trh originálnější a zajímavější kousky, po kterých by lidé šíleli. Nynější nabídka je tak moc rozsáhlá a pestrá, až je někdy nesmírně těžké si ty jedny “nej” vybrat. 

Jak to vnímá okolí a komu sneakers nejvíce padnou?

Móda tenisek se netýká pouze mladých lidí. Čím dál častěji po stylových a pohodlných teniskách sáhnout také dámy i pánové v nejlepších letech. Což je bezpochyby úžasná zpráva. Ti tuto variantu volí převážně během svých volnočasových aktivit a během sportu. Najdou se ovšem tací, kteří designové tenisky volí většinu svého času. 

I přes to, že nějaké ty stylové tenisky má doma téměř každý, na tuto sneakers módní vlnu nemají všichni stejný názor. Někteří si stojí za tím, že současná doba je natolik otevřená všemu, že zvolit barevné sneakers ke společenskému obleku není žádný hřích, nýbrž vlastní styl. Jiní zase zastávají teorii, že tenisky jsou věcí výhradně sportovní a nelze je ledabyle nosit k jakémukoliv stylu oblečení. 

A co si o těchto dvou pohledech myslíte vy? Preferujete ke společenským šatům elegantní lodičky nebo se raději pořádně odvážete?

Kultura sneakers

Sneakers si dokázaly vybodovat něco jako svoji vlastní komunitu a staly se významnou součástí subkultury. V Česku působí řada prodejců, kteří se zaměřují výhradně na prodej sneakers. Mezi ty nejvýznamnější patří jistě Footshop.cz, který nabízí také vzácné a unikátní kousky tenisek, které se prodávají ve velice omezených množstvích a je obtížné je získat. Sneakers stejně jako vzácná whiskey může také časem získat na ceně. Pokud se nechcete hned pouštět do nákupu drahých párů sneakers, můžete využít služby menšího prodejce, jako je Sneakerstudio.cz. U tohoto prodejce můžete také uplatit slevový kód na Sneakerstudio a zlevnit si celý nákup.

Sneakers jako životní styl

Pro mnoho mladých lidí jsou tenisky, tedy právě takzvané sneakers, must have jejich šatníku a staví na této módě svůj osobitý styl oblékání. Tenisky volí k téměř každému outfitu a jen opravdu vyjímečně sáhnou po jiné obuvi. Nebojí se je vzít k džínám, společenskému kabátu, šatům nebo právě i k obleku. Takovýto milovníci sneakers většinou mají ve své sbírce hned několik párů, které se od sebe liší nejrůznějšími barvami a designem. 

Někteří podlehli tomuto módnímu trendu natolik, že jsou za jeden pár nevšedních a kvalitně zpracovaných tenisek schopni utratit opravdu nemalé peníze. Částky za jedny tenisky pak mohou sahat až do řádů několika desítek tisíc korun. Existují i tací nadšenci, že hodnota jejich botníku sahá vysoko nad sto tisíc korun. 

Také máte své oblíbené tenisky, které jsou nepostradatelnou součástí vašeho každodenního života?