Prodlužování vlasů

Autor: Módní Blog

Vždyť dlouhé a husté vlasy jsou sexy Prodlužování vlasů je řešením nejen pro modelky a známé osobnosti. Ano, musíš si sice sáhnout hlouběji do peněženky, ale proč to pro své…

Vždyť dlouhé a husté vlasy jsou sexy

Prodlužování vlasů je řešením nejen pro modelky a známé osobnosti. Ano, musíš si sice sáhnout hlouběji do peněženky, ale proč to pro své vlasy neudělat? Žena s krásně dlouhými a hustými vlasy na sebe ve společnosti okamžitě strhává pozornost. Možnosti prodlužování jsou v podstatě nekonečné. Chceš si nechat udělat extra dlouhé vlasy, zvětšit objem vlasů nebo změnit image pomocí módní patky? Vše je možné.

Tolik možností pro vlasy

Podstata prodlužování spočívá ve spojování tvých vlasů s umělými nebo mnohem častěji s vlasy pravými. K tomu se v našich podmínkách používají především evropské vlasy. Ty se svými vlastnostmi nejvíce blíží těm tvým a není pak problém je jakkoliv upravovat a starat se o ně. Další variantou jsou například vlasy asijské. Prodloužení tvých vlasů asijskými je sice levnější, ale vlasy pak bývají nepoddajné a mají sklon k vysoušení.

 

A jak se to dělá?

Prodlužování vlasů se provádí několika metodami. Nejšetrnější k tvým vlasům je prodloužení metodou Bond Plus, kdy se vlasové pramínky připevní pomocí speciálních plastových pojítek. Zároveň je tato metoda ekonomická, protože vlasové pramínky se potom dají opětovně použít. U nás nejrozšířenější metoda je však prodlužování vlasů pomocí keratinu. V její prospěch hovoří nízké pořizovací náklady vybavení a snadná aplikace. Keratin je sám o sobě stavební bílkovina, ze které se vlasy vytvářejí, a tak je jejich přirozenou složkou.

Dávej na vlasy pozor!

Pokud si ovšem necháš vlasy prodloužit, je třeba počítat s pravidelnou údržbou. Doba nošení prodloužených vlasů závisí na rychlosti růstu tvých vlastních. Čas od času je potom třeba prodloužené vlasy odstranit či převázat. Dalším problémem je, že prodloužené vlasy nejsou spojeny s pokožkou hlavy. Je tak třeba používat speciální výrobky, které nahradí chybějící přírodní látky. Jinak ale nestojí dennímu stylingu prodloužených či zahuštěných vlasů nic v cestě.