Objem pro vlasy

Autor: Módní Blog

Jemné vlasy Pokud si teď říkáš: „Jo, to dobře znám“, tak i ty, jako spousta dalších, máš jemné vlasy. Co to ale znamená? Jemné vlasy mají cca o 1/3 menší…

Jemné vlasy

Pokud si teď říkáš: „Jo, to dobře znám“, tak i ty, jako spousta dalších, máš jemné vlasy. Co to ale znamená? Jemné vlasy mají cca o 1/3 menší průměr vlasu v porovnání s normálními. To znamená, že když normální vlas je tlustý asi 0,08 mm, tak tvůj pouhých 0,05 mm. A díky tomu nemají vlasy tolik síly, aby účes udržely. Ale existuje spousta přípravků, které vlasy posílí a pomohou stabilizovat jejich strukturu.

Důležité rady už při umývání vlasů

Několikrát jsem četla radu, že vlasy by se neměly umývat při sprchování, ale zvlášť. Asi každá z nás miluje horkou sprchu, ale naší hřívě to vůbec neprospívá. Vlasy umývej vlažnou vodou, horká voda ještě víc oslabuje už tak křehké vlasy.

Vlasy si šamponem umývej vždy 2x. Při prvním umytí šampon vlasy zbaví nečistoty, ale nepronikne do jejich struktury. Při druhém jim dodává výživu a regeneraci. Šampon nezapomeň pořádně smýt. Pamatuj na to, že smývání by mělo trvat minimálně tak dlouho jako doba, co máš šampon na vlasech. Poté vetři do vlasů kondicionér, ale jen do jejich délky, ne až ke kořínkům.

I střih může pomoci získat objem vlasů

Pro větší objem vlasů je také důležitý správný střih, takže skoč ke kadeřníkovi a nech si poradit. Možná je to paradox, ale jemné vlasy nesnesou přípravky se silným efektem fixace. Silně tužící přípravky obklopí vlas, který jejich tíhu neudrží. Spousta výrobků ti třeba dodá objem, ale vlasy jsou bez lesku a působí rozcuchaně, takže vybírej pečlivě.