Trendy účesy 2010: Cop na 3 způsoby

Autor: Módní Blog

Klasika v podání Alexandra Wanga Kdo by neznal klasický cop, zapletený ze tří pramenů. Je to něco tak typického, že jej musel vyzkoušet každý, kdo měl někdy alespoň trochu delší…

Klasika v podání Alexandra Wanga

Kdo by neznal klasický cop, zapletený ze tří pramenů. Je to něco tak typického, že jej musel vyzkoušet každý, kdo měl někdy alespoň trochu delší vlasy. Zdá se ti tento účes nudný a nedokážeš si jej představit v roli žhavého vlasového trendu? Vsadím se, že změníš názor jakmile tento „pletenec“ spatříš v podání Alexandra Wanga. Ten si v rámci své módní přehlídky s vlasovým stylingem opravdu vyhrál a výsledkem byl ležérně a velmi žensky vypadající účes.

Jak na to: Nesvazuj vlasy u temene hlavy do gumičky, ale nech je volně dýchat. Příliš je nesčesávej, ale naopak je raději jen prohrábni prsty. Pokud máš vlasy hodně jemné či zplihlé, můžeš si pomoci jemným tupírováním. Vlasy potom přehoď na jednu stranu přes rameno, rozděl je na tři stejně silné prameny a volně spleť do copu..

 

Extravagance z přehlídky Zaca Posena

Druhý typ pleteného copu je inspirován přehlídkou dalšího světového návrhaře jménem Zac Posen. Vlasový styling pro jeho show si vzal na starost věhlasný kadeřník Odile Gilbert. Toho už pravděpodobně přestaly bavit monotónní barvy účesů a rozhodl se proto zvolit něco více šmrncovního. Ustoupil od klasického tří-pramenového pletence a místo toho vsadil na originální obdobu – točený cop z pramenů dvou. To ale pořád nestačilo. Dokonalosti tedy dosáhl použitím aplikace v křiklavých barvách.

Jak na to: Vlasy u hlavy sepni do vysoko posazeného culíku. Připrav si dva stejně silné prameny a jeden tenký ponech bokem. Jeden po druhém stoč silné prameny, kolem každého obmotej barevnou aplikaci a na konci zafixuj gumičkou. Potom oba prameny vzájemně zapleť a opět zagumkuj. Ve finále obtoč tenký pramínek kolem kořene culíku vlasů. Z copu nakonec můžeš vytvořit dle vlastní kreativity elegantní drdol.

Rybí cop po vzoru značky Missoni

Italský módní dům Missoni pro svou přehlídku vybral skvělý hairstyling, jehož nejvýraznější částí je nápaditý cop, který u nás získal pojmenování „rybí“. Tento účes začal okamžitě sklízet velké úspěchy. Je to právě díky jeho neotřelému vzhledu, který upoutá pozornost nejednoho oka. Vypadá možná složitě, ale zvládne ho úplně každý!

Jak na to: Vlasy rozděl do dvou stejně silných pramenů. Z jednoho pramenu odděl tenký pramínek, spodem ho přilož k prameni druhému a spoj ho s ním. S druhým pramenem pak uděláš to stejné. Takhle pokračuj na střídačku dokud nedojdeš ke konečkům vlasů.