Účesy podle tvaru obličeje

Autor: Módní Blog

Tvary obličeje a vlasů Jak vlastně zjistíš, jaký máš tvar obličeje? Ne každý má výrazné rysy, proto si můžeš trošku pomoct. Stoupni si před zrcadlo a sepni si vlasy dozadu.…

Tvary obličeje a vlasů

Jak vlastně zjistíš, jaký máš tvar obličeje? Ne každý má výrazné rysy, proto si můžeš trošku pomoct. Stoupni si před zrcadlo a sepni si vlasy dozadu. Rtěnkou nebo tužkou na oči si na zrcadlo,  obtáhni obrysy obličeje. Teď budeme měřit. Změř si čelo v jeho nejširší části, poté změř vzdálenost lícních kostí v co nejvyšším bodě a stejně tak i čelisti. Nakonec změř nejvyšší bod čela až u vlasové linie s co nejnižším bodem na bradě.

Účesy pro oválný obličej

Pokud máš obličej vyšší než širší, tak jsi majitelkou oválného obličeje, který je považován za ideální.Tomuto obličeji bude slušet témeř každý účes, ideální je délka vlasů alespoň po bradu nebo po ramena, vlasy je lepší lehce načechrat, přiléhavý účes by obličej opticky ještě protáhl. Nejvíce ti budou slušet vlasy postupně sestříhané, ale nemusíš se bát také extravagantních účesů.

Účesy pro kulatý obličej

Jestliže se naměřené údaje téměř shodují, pak máš obličej kulatý. Pramínky vlasů, které ti budou spadat do obličeje, ti pomohou obličej opticky zúžit. Vhodný je polodlouhý účes bohatý kolem brady. Rovná ofina se moc nehodí, když už ofinu, tak raději vrstvenou. Vyhni se účesům s kudrlinkami také nenos vlasy stažené dozadu.

Účesy pro hranatý obličej

Pokud jsou údaje týkající se čela, lícních kostí a čelisti srovnatelné, máš hranatý obličej. Vhodné jsou sestříhané účesy, které zjemní hranaté rysy, nebo bohaté vlasy s pěšinkou na stranu.  Asymetrie je pro tebe to pravé. Vyhni se pěšince uprostřed hlavy nebo rovné ofině.

Účesy pro srdcovitý obličej

Pokud máš široké čelo a zároveň vzdálenost mezi čelistmi je malá, jsi majitelkou srdcovitého tvaru obličeje. Tobě bude slušet účes končící u brady, kde ti přidá na bohatosti, a s ofinou, která ti opticky zúží čelo. Pokud máš kudrnaté vlasy, tak se jich v tomto případě drž.