Converse boty

Autor: Módní Blog

Converse boty jako produkt uklouznutí Za vznikem této velice úspěšné značky stojí pan John Marquis Converese, který dostal nápad vyrábět boty s gumovou podrážkou. Ale proč vlastně? Bylo to jednoduché. John…

Converse boty jako produkt uklouznutí

Za vznikem této velice úspěšné značky stojí pan John Marquis Converese, který dostal nápad vyrábět boty s gumovou podrážkou. Ale proč vlastně? Bylo to jednoduché. John Marquis zkrátka uklouznul a tak jej napadlo, proč nevyrábět botu, která bude vybavena protiskluzovou gumovou podrážkou. A fenomenální kus obuvi byl na světě.

Basketbal proslavil „Conversky“

Továrna na „Conversky“ se nejprve zaměřovala na obuv pro tenisty, ale poté přešla k disciplíně, kterou by nikdo nečekal. Tehdy vzkvétající basketbal se však nečekaně stal základnou pro pozdější módní botu. Na tehdejší dobu byly boty Converse velmi inovátorské a během chvilky si získaly obrovskou oblibu mezi basketbalisty.

 

Chuck Taylor a boty Converse

A jedním z nich byl i Chuck Taylor. Že je ti to jméno povědomé? Není se co divit. Tento basketbalista je spojený s botami All-Star, které s největší pravděpodobností odpočívají také ve tvém botníku. V Converse jej totiž nechali navrhnout vlastní botu. A ta se těšila nebývalé popularitě, v 60. letech ji oblékaly tři čtvrtiny hráčů NBA.

„Conversky“ v současnosti

Nyní už boty Converse pochopitelně nejsou určené jen k basketbalu, ale jsou výhradně módním hitem mladých lidí. Vybírat si můžeš z nepřeberného množství barev a potisků. A Converse se pochopitelně nezaměřuje jen na obuv, ale věnuje se také ostatním doplňků, od peněženek, přes tašky až po trika. Přesto je zajímavé, že za tím vším stál právě basketbal.

Conversky, ale i další druhy bot si můžete jedoduše vybrat třeba v oblíbeném eshopu eObuv.cz. Navíc můžete na eObvuv.cz využít i slevový kupón a cashback.