Prestige – bota, která přežívá

Autor: Módní Blog

Dlouhé řady na boty „prestižky“ Tuto populární botu začala v osmdesátých letech vyrábět známá zlínská firma Svit, tedy společnost, která byla dříve známá díky Baťovi. Na tu dobu to byla (věř…

Dlouhé řady na boty „prestižky“

Tuto populární botu začala v osmdesátých letech vyrábět známá zlínská firma Svit, tedy společnost, která byla dříve známá díky Baťovi. Na tu dobu to byla (věř tomu nebo ne) velmi moderní bota, která se inspirovala zahraniční obuví Puma. A jelikož to za dob komunismu byla jediná bota takového vzhledu, stály se na ni obrovské řady a víceméně nikdo nic jiného nosit nechtěl.

Prestige bota zaniká

Jenže s koncem komunistického režimu skončila i úspěšná éra bot ze zlínského Svitu. Lidé přestali mít o Prestige boty zájem, jelikož se do České republiky začaly dostávat zahraniční značky a také levné alternativy z východu. Takže to vypadalo na konec „prestižek“ u nás.

Prestige jako nejprodávanější bota v ČR

Záchranu populární obuvi zařídila až firma Moleda, která dodnes Prestige boty vyrábí. A starší generace na svou oblíbenou botu nezanevřela. Ba naopak, doteď se jedná o vůbec nejprodávanější botu u nás! Ročně se jich prodá okolo 10 000 kusů. Otázka je, zda se někdy tato postarší bota najde oblibu i u mladší generace. Koupil/a by sis „prestižky“ ty?

Boty Prestigo, ale i další obuv si můžete pořídit výhodněji se slevovým kódem na eObvu.cz.