I na botech záleží. Vybíráme boty na ples

Autor: modniblog.cz

Chystáte se letos na ples a nejste si jisti, jaké boty si na tuto událost pořídit? Přemýšlíte, jaký typ lodiček by se k vašim šatům nejlépe hodil? Nebo prostě jen…

Vybíráme boty na ples

Chystáte se letos na ples a nejste si jisti, jaké boty si na tuto událost pořídit? Přemýšlíte, jaký typ lodiček by se k vašim šatům nejlépe hodil? Nebo prostě jen hledáte nějakou inspiraci? Tak právě pro vás budou následující řádky velmi vhodné. 

Plesová sezona je již v plném proudu a vy stále nevíte, jaké střevíčky si v daný večer obujete? V hlavě vám běhají myšlenky, zda si pořídit nové, nebo si vzít ty, které už vám několik let leží v botníku? Říkáte si, že na botech zase tak nezáleží a nemá cenu kvůli jednomu večeru kupovat nové? Omyl! Správné lodičky dokonale podtrhují celý outfit. A vhodný výběr obuvi je opravdu základ. Ať už z pohledu designu, tak z pohledu komfortu. 

Jak vybrat ty nejlepší střevíčky?

Při výběru těch nej bot je třeba se držet několika pravidel.

Pokud se budete těmito třemi pravidly držet, rozhodně neuděláte žádnou chybu.

Jak vybrat nejlepší střevíce

Jaký zvolit design?

Boty musí ladit k šatům

Na začátek je třeba si uvědomit první pravidlo z výše zmiňovaných. Boty by měly především ladit s šaty. V dnešní době se sice spoustě věcem meze nekladou, ale společenská událost, jakou ples bezpochyby je, si žádá elegantní a vkusné kombinace, které ovšem nemusí být nudné. 

Obecně se dá říct, že pokud máte jednodušší a nepříliš výrazné šaty, můžete si dovolit sáhnout po lesklých a výraznějších lodičkách. Naopak pokud máte honosnější a více zdobené šaty, lepší volbou jsou střídmější lodičky. Ke kratší délce šatů se více hodí střevíčky na vyššímpodpatku. Pokud máte šaty až na zem, můžete si dovolit o něco nižší podpatek.

Velikost podpatku je důležitá

Velké dilema při výběru plesové obuvi je velikost podpatku. Vysoký podpatek sice opticky zeštíhlí postavu. Pokud ovšem nejste na vysoké podpatky zvyklé, mohly by vám značně znepříjemnit večer. Naopak nižší podpatky či klínky jsou komfortnější. Jsou vhodnější k dlouhým šatům, avšak ke krátkým šatům vhodné nejsou. Jejich nevýhodou je také to, že nepřidávají na výšce. 

Uzavřené a otevřené lodičky. Tak které?

Při výběru lodiček se vám dále nabízí dvě varianty. A to uzavřené a otevřené lodičky. Na společenskou událost, jakou je právě například ples, se více hodí uzavřené lodičky. Pokud ovšem zvolíte vhodné otevřené lodičky, také neuděláte žádnou chybu. 

Sáhnete-li po otevřených lodičkách, tak nesmíte zapomenout na dvě důležité věci. Tou první je vhodně udělaná pedikúra, která opravdu nesmí chybět. A druhou podstatnou věcí jsou vhodné silonky do otevřených lodiček

Dbejte na komfort!

A tím nejdůležitějším, na co je třeba dbát, je vaše vlastní pohodlí. Dobře si tedy promyslete, jak vysoký zvolíte podpatek. Zvažte také velikost bot. Větší velikost by se vám mohla nepříjemně vyzouvat. Naopak menší velikost by vás zbytečně tlačila. Je třeba tedy opravdu velmi pečlivě zvážit, po jakých lodičkách v obchodě nakonec sáhnete. 

Tip: Před samotným večer je dobré si lodičky doma několikrát vyzkoušet a projít se v nich. Nohy si tak na střevíčky více zvyknou, a můžete se tak vyhnout zbytečným puchýřům.

Jakou vybrat barvu?

Při výběru barvy je dobré mít stále na paměti, že se jedná o společenskou událost. Křiklavě zelené lodičky tedy opravdu nebudou ty pravé. Není ovšem třeba, aby měly lodičky stejnou barvu, jako mají vaše šaty. Je dobré se však držet toho, aby lodičky byly o něco tmavší, než jsou právě šaty. Vhodnými barvami jsou například zlatá, stříbrná, béžová, bílá či typická černá

Pokud tedy máte nyní jasno v tom, jak by vaše ideální střevíčky měly vypadat, tak už vám nezbývá nic jiného, než se na daný večer těšit.

Další díly ze seriálu plesová sezóna: