Nejlepší sekáče v Brně

Autor: anna

Láká vás vidina levného oblečení? Už máte dost fast fashion a hledáte řešení? Chcete vybočit z davu a nenosit to, co každý třetí? Odpověď na všechny tři otázky je jednoduchá. Nakupujte…

Láká vás vidina levného oblečení? Už máte dost fast fashion a hledáte řešení? Chcete vybočit z davu a nenosit to, co každý třetí? Odpověď na všechny tři otázky je jednoduchá. Nakupujte v second handech! Dnes se podíváme na nejlepší sekáče v Brně. A pokud nejste z Brna a okolí, nevadí. Některé totiž mají vlastní e-shop a zašlou Vám balíček klidně až na druhý konec republiky.

V našem dalším článku o sekáčích se zaměříme na ty v Brně. V minulém díle jsme prošmejdili nejlepší second handy v Praze. A přesvědčili jsme se, že obchody s oblečením z druhé ruky už dávno nejsou jen nevzhledné hrabárny plné nezajímavého oblečení.

Mnohem častěji jde o butiky, které mají co říct a pomohou vám vyjádřit svůj osobitý styl. A navíc za výhodnou cenu! Navíc, nakupovat se ve většině dá i online, takže zkrátka nepřijdou ani příznivci udržitelnosti a levného oblečení z jiných koutů republiky.

Jak je na tom Brno? O tom se hned záhy přesvědčíte. V tomto univerzitním městečku najdete jak klasické vintage, tak modernější obchody se zajímavou vizí. Pojďme na to.

Nejlepší sekáče v Brně

Retro Komnata

Retro komnatu je brněnský vintage store ve Štefánikově ulici se vším všudy. Najdete zde krásné archivní kousky po babičkách, i novější oblečení, které se ale drží daného stylu. V Retro komnatě se oblečou něžné princezny, drsňačky i ti z vás, kterým jde hlavně o pohodlí. Seženete zde šaty, kraťasy, kalhoty, vintage košile, huňaté svetříky a originální body.

Retro komnata dokonce nabízí vlastní kolekci, kterou na stroji vlastnoručně ušily samy majitelky. Oceňuji i výběr látek. Ty kupují výhradně přírodní od lokálních dodavatelů. Třeba takové lněné šaty jsou letos velkým hitem.

Velké plus mají i za to, že nabízí vintage kousky pro muže. V tomhle spousta second handů pokulhává. Buď pro pány nemají vůbec nic, nebo to nestojí za řeč. V Retro komnatě ale zkrátka rozhodně nepřijdou.

Kromě vlastních Facebook stránek spravují také přehledný e-shop, kde se dá nakupovat pěkně od počítače, třeba i z Prahy. Už několikrát jsem si od nich nechávala oblečení posílat a vždy jsem byla spokojená. Fotky odpovídají realitě, i celková kvalita je super.

Botárna Oblékárna

Mezi nejlepší sekáče v Brně rozhodně patří i Botárna Oblékárna. Najdete ji v areálu Malá Amerika, zvolte vstup z ulice Nové sady. Botárnu Oblékárnu můžete sledovat na Facebooku, nebo si prohlédněte jejich webovky. Bohužel nemají e-shop, což je trochu škoda. Ale chápeme, sortimentu je tolik a neustále se střídá, že na listování do e-shopu nezbývá čas.

Botárna Oblékárna je největší second hand v Brně. Připravte se tedy na opravdu veliký výběr jak oblečení, tak kabelek, doplňků a, jak už název napovídá, také bot. Vybírat boty po internetu je přeci jenom risk, a proto je opravdu lepší si je nejprve vyzkoušet. Zde máte příležitost sehnat zachovalé kousky v super stavu, které vám budou sloužit ještě několik sezón.

V sortimentu kromě klasických šatů najdete také šaty svatební. To určitě ocení každá slečna, která by ráda za obřad něco ušetřila a plánuje nízkorozpočtovou svatbu. Dále nabízí tepláky, originální oversized věcičky, mikiny, kraťasy, kalhoty, trička, ale i elegantnější bundy či kabáty. Styl je převážně retro a etno. Pokud chcete získat ohledně sortimentu lepši představu, nahlédněte do jejich fotogalerie.

Vintage Shop – Textile House, Brno

Pobočku Textile House s názvem Vintage Shop najdete v Orlí ulici. Jejich webovky jsou zde. Textile House je známá společnost, která má pobočky hned na několika místech v republice, na Slovensku a na dalších místech Evropy.

Prodejna nabízí různé styly oblečení pro všechny možné příležitosti. Vždy mají veliký výběr. Ač je to velká firma, není to žádná hrabárna. Uvnitř to připomíná butik s opravdu pěkným oblečením. Cenově jsou některé kousky trochu dražší, ale zase tomu odpovídá kvalita.

Kromě oděvů prodávají také bižuterii, doplňky a obuv. Čas od času u nich narazíte na zajímavé slevy, můžete tak nakoupit o to víc. K dispozici bohužel není žádný e-shop, a tak se na prodejnu musíte vydat po svých.

Genesis

Brno-střed ukrývá zajímavý poklad. A tím je second handový obchodní dům Genesis. Najdete v něm opravdu velké množství módy pro dámy i pány, a to jak oblečení na volný čas i do společnosti, tak obuv, doplňky, kabelky a bižuterie.

Genesis má navíc svůj vlastní e-shop. Který je mimochodem nabitý slevami a výhodnými akcemi, například časově limitovanými mega slevami. Určitě se vyplatí na něj zabrousit a podívat se, co je právě teď aktuální. Pokud to máte do Brna daleko, nebo preferujete nákup z domova, tak Genesis vám v tomhle plně vyhoví.

A pozor. Genesis nabízí také deky, polštáře, závěsy, povlečení, peřiny a další výbavu do domácnosti z druhé ruky. Koupíte zde dokonce knihy a stylové dětské oblečení. V Genesis seženete opravdu cokoliv. Udržitelnost je trendem pro rok 2022, a zde ji najdete ve velkém!

Každý den přidávají na 30 000 nových kusů zboží (na e-shop). Zní to až neuvěřitelně, ale číslo sedí. Trochu to vede k zamyšlení, co všechno lidé nevyhodí. Tak proč zboží, které je skoro nové a nikdo nechce, nezachránit?

Kvalita zboží je různá. Některé kousky už mají nejlepší léta za sebou, ale zase je pořídíte za pár desítek korun a třeba ještě rok unosíte. Jiné se cenovkou blíží zboží z obchodu a kvalita je úplně někde jinde. Člověk by ani neřekl, že jsou ze second handu.