Nejlepší sekáče v Praze

Autor: anna

Hledáte módní kousky za super ceny? Chcete se oblékat udržitelně? Začněte nakupovat v second handu! Připravili jsme pro vás seznam 6 nejlepších sekáčů v Praze. Ať už preferujete rebelské kousky,…

nejlepší sekáč v praze

Hledáte módní kousky za super ceny? Chcete se oblékat udržitelně? Začněte nakupovat v second handu! Připravili jsme pro vás seznam 6 nejlepších sekáčů v Praze. Ať už preferujete rebelské kousky, vintage osobitou módu, nebo se chcete obléct co nejlevněji, musíte je vyzkoušet. V našem seznamu najdete obchody, které se zaměřují jen na dámy, ale i second-handy pro dámy i pány, kterých je podstatně méně.

Crashily

Crashily je second hand jak pro mladé rebelky, tak elegantní slečny. Styl oděvů je převážně vintage, najdete zde ale i rockové a sexy kousky, stejně jako velký výběr denimu. Existují sice levnější sekáče, jenže v Crashily najdete oblečení v top stavu. Dále nabízí kabelky, doplňky i obuv a ručně malované plecháčky nebo plátěné tašky od Ester DIY s osobitými nápisy. Bohužel nemají oblečení pro pány.

Uvnitř to nevypadá jako v „hrabárně“, ale pěkném butiku s osobitým stylem. Nabídka se mění podle sezóny. V zimě zde pořídíte krásné falešné kožichy i kolem 500 Kč. Crashily má vlastní e-shop a Facebook stránku. Kamennou prodejnu najdete na adrese Ječná 14, kousek od metra I.P. Pavlova.

Za každý nákup v kamenné prodejně dostanete razítko na kartičku, kterou vám dají zdarma. Na desátý nákup máte slevu 50 %. Často pořádají také velké výprodeje na e-shopu nebo výhodné nákupy, kdy za jednu naplněnou nákupní tašku zaplatíte jen 250 Kč. Každé pondělí přidávají nové věci.

Naty Šaty

Můj druhý nejoblíbenější sekáč najdete v Karlíně na adrese Sokolovská 114. Opět se jedná o pěkný butik, ve kterém je čisto a je hezky naaranžovaný. Majitelka Naty se vám bude ráda věnovat a když budete chtít, poradí, jak outfit sladit dohromady. Má pro to vážně cit.

Ceny jsou různé, stejně jako nabídka. Najdete zde super levné kousky do stovky, ale i dražší šaty kolem 1000 Kč či kabáty kolem 2000 Kč. Záleží na tom, co máte v hledáčku. Nabídka je hodně široká, kromě oblečení na denní nošení zde najdete i věci do společnosti, na plesy nebo na bláznivé maškarní. Bohužel opět nic pro pány.

Vše je v top stavu, žádné staré a zatuchlé hadry tu nečekejte. Kromě oblečení v sekáči Naty Šaty pořídíte také boty, kabelky a doplňky z druhé ruky, ale i nové punčochy. Takže na jednom místě nakoupíte vlastně všechno, co potřebujete. U Natálky pravidelně nakupuje například rapperka Sharlota. Naty Šaty najdete na Facebooku. Obchod má také vlastní e-shop.

nejlepší second-handy v praze

Moyyo

Moyyo se nachází na adrese Minská 5, ovšem brzy se trvalo přestěhuje pouze na e-shop. Pokud hledáte second hand se značkovým oblečení jako je Levis, Nike, Adidas, Carrhart, právě jste ho našli. V Moyyo navíc občas najdete i dražší jména jako například Burberry, G-Star atd., stejně jako spoustu oblečení no name značek.

Tak jako v každém dobrém sekáči, i zde najdete hromadu vintage kousků, stejně jako soudobé módy – směs elegance a streetwear. Oblečou se zde dámy i pánové. Je trochu škoda, že pobočka končí, nevím, jak si vyřeší vyzvedávání osobně. Ale předpokládám, že to nebude možné. Oblečení tedy budete muset zkoušet až doma. Moyyo se dá sledovat i na Facebooku.

1981 Secondhand

1981 Secondhand sídlí v ulici Oldřichova č. 31. Funguje už pěkně dlouho a možná jste o něm někdy slyšeli. Najdete zde pánskou i dámskou módu na každodenní nošení i do společnosti. Kromě vintage kousků nabízí i soudobé oblečení. Cenově patří mezi trochu dražší sekáče, kousky za pár desítek korun tu téměř nenajdete.

Největším tahákem 1981 Secondhandu jsou luxusní značky, na které tu často narazíte – Yves Saint Laurent, Fendy, Valentino, Roberto Cavalli, Burberry, Armani a další. Je jasné, že drahé značky za zlomek původní ceny se na věšácích dlouho neohřejí. A proto můžete buď pravidelně hlídat jejich e-shop, nebo si dělat průběžně výlet do prodejny. Luxusní značky najdete v sekci SLEVY a v podkategorii FANCY.

Pokud se na e-shopu přihlásíte k newsletteru, dostanete 10 % slevu na první objednávku. Kromě toho zde neustále narazíte na různé slevy a nárazové výprodeje, takže vybrané oblečení často pořídíte opravdu za pakatel. Zakoupené zboží můžete vracet do 30 dní a při objednávce nad 2000 Kč máte dopravu zdarma. Samozřejmě funguje i osobní výdej, což preferuji. Oblečení si při vyzvednutí rovnou vyzkouším na místě.

second hand

Megasekáč Holešovice

Přímo v Holešovické tržnici v hale č. 17 se nachází Megasekáč. Tento obchod patří mezi nejlevnější sekáče vůbec. Najdete tam kousky za pár desítek korun. Když budete trpěliví a prohledáte kupy oděvů, můžete narazit i na věhlasné značky.

Megasekáč je spíš než butik taková ta klasická „hrabárna“. Což ale nemusí být vůbec na škodu, když vás lovení v second handu baví, nebo když se chcete obléct od hlavy až k patě za pár stovek. Kvalita oděvů je různá, některé už mají nejlepší chvíle za sebou, jiné ale unosíte ještě spoustu let. Pokud máte rádi oversized, zde si přijdete na své. Kromě oblečení v Megasekáči pořídíte i obuv, sluneční brýle a další šik doplňky.

Bohemian Retro

Hledáte kvalitní a autentické vintage kousky pro dámy i pány? Zkuste Bohemian Retro v Chvalově ulici (Chvalova 8) na Žižkově. Ceny jsou zde sice trochu vyšší, za to tu pořídíte oblečení, které je opravdu kvalitní. Nabídka je opravdu široká jak pro dámy, tak pro pány. Styl oblečení je elegantní, ovšem hodí se jak do společnosti, tak na denní nošení. Dále tu najdete například i svatební šaty.

Na jejich internetových stránkách získáte hrubý přehled o tom, co prodávají. Mimo oblečení v Bohemian Retro koupíte bižuterii, tašky, rukavičky, sluneční brýle, kabelky, ale i nádobí a výbavu do domácnosti.