Nevíte, co na sebe? Sportovní móda vrací úder!

Autor: anna

Sportovní móda je pohodlná. Člověk by si řekl, že vytvořit outfit ze sportovního oblečení není žádná věda. Má to však pár pravidel, které byste měli mít na paměti. Na všechny…

Sportovní móda je pohodlná. Člověk by si řekl, že vytvořit outfit ze sportovního oblečení není žádná věda. Má to však pár pravidel, které byste měli mít na paměti. Na všechny se podíváme v následujícím článku. Zjistěte, jak nosit sportovní módu.

Sportovní móda se neustále vrací. A patří i do trendů pro rok 2022. Všichni jsme si na home office a online výuce zvykli na své pohodlí. Tak proč se ho teď vzdávat? Pokud jsou vám legíny nebo tepláky pohodlné, rozhodně to neznamená, že s nimi nemůžete chodit jinde než v tělocvičně nebo doma. V tomto článku se podíváme na to, jak sportovní módu kombinovat a jak ji nosit, abyste se cítili skvěle a ve své kůži.

Pravidla pro nošení sportovní módy

  • Odvažte se. Nechoďte jen v černé. Snažte se kombinovat vzory a barvy. Tak například Adidas kromě tradiční černé představil kolekci plnou výrazných vzorů, které zaujmou hned na první pohled. Může jí to geometrické obrazce, ale i inspiraci ze světa zvířat a přírody.
  • Investujte. Pořiďte si pár kousků, které jsou sice dražší, ale za to vypadají opravdu dobře. Může jít například o výraznou mikinu s Adidas nápisem, typickým logem a zajímavou texturou a střihem. A s takovou mikinou už můžete kombinovat v podstatě cokoliv, i levnější legíny nebo kalhoty.
  • Sledujte materiály. Pozor zejména u legín. Skrz méně kvalitní kousky je vidět spodní prádlo i celulitida. Stačí se ohnout a módní faux-pas je na světě. Pokud chcete legíny, kupte si takové, které jsou pevné, neprůhledné, například z odolné funkční látky. Takové najdete například v kolekci legín od Nike. Pokud chcete zalichotit své postavě, dívejte se po kouskách s vyšším pasem nebo tvarujících typech.
  • Držte se na sportovní vlně. Vintage bunda s třásněmi nebo náušnice jako k plesovým šatům se k sportovnímu looku moc nehodí, pokud tedy nemáte vybroušený cit. Zkuste raději brýle s originálním designem nebo obyčejnou černou koženou bundu.
  • Oblékejte se s rozumem. Sportovní móda je sice skvělá, ale nic by se nemělo přehánět. Vyrazit ven je ve sportovní podprsence a šortkách? To opravdu nedělejte.

Jak nosit sportovní módu?

V následující kapitole se podíváme na konkrétní tipy, jak sportovní módu nosit.

Neutrální barvy jsou sázka na jistotu

Ač jsou zajímavé vzory a barevné akcenty v módě, neutrální barvy jsou sázkou na jistotu. Sportovní móda vypadá obzvlášť dobře, když ji vyladíte monochromaticky v černé, bílé, šedé či béžové. U bílé si dávejte pozor na odstíny, je opravdu potřeba trefit všechny ve stejné paletě. Případně kombinace bílá a černá – duo, které ještě nikdy nikoho nezradilo.

Streetwear a sportovní boty

Základem jsou vždy kvalitní boty, a to perfektně vyčištěné! Po městě nechodíme ve špinavých botách, ve kterých jsme běhali po hřišti nebo na horách. Měli byste si proto koupit pár jak na sport, tak pár na každodenní nošení.

Tenisky jsou teď v módě jak na vyšších platformách, tak s nižší podrážkou, s tkaničkami nebo bez, tedy nazouvací. Díky teniskám si nijak neničíte klenbu nohy a máte dostatek prostoru pro prsty. Jsou pohodlné a můžete je mít na noze bez obav klidně celý den.

Poslední roky jsou v módě především bílé tenisky, ovšem kdo říká, že to musí být jen bílá? Pokud se cítíte na odvážnější barvy, není problém. A co takhle vzory? Adidas letos představilo v kolekci tenisky s puntíky a barevnými akcenty.

Nevsázejte jen na funkční materiály

Funkční materiály jsou sice spolehlivé, ale rozhodně byste se neměli oblékat jen do nich. Uvědomte si, že upnuté oblečení se vám může čas od času vymstít, a ne vždy vypadá dobře. Nejde jen o postavu, ale i o to, jak celý look nakombinujete.

Vsaďte raději na oldschoolové sportovní oblečení typu bavlněných triček, huňatých mikin a tepláků. Stačí vybrat správnou velikost – nemusíte se bát, že byste se v oblečení ztratili (i když oversized je samozřejmě povoleno). Jen si představte to pohodlí!

Tepláky na zavazování? Jděte do nich

Rozhodujete se mezi legínami a tepláky na zavazování? Vyzkoušejte to druhé. Pomocí gumy/provázku na zavazování můžete zvýraznit oblast boků a zároveň postavě zalichotit, na rozdíl od elastických legín, kterým se to ne vždy podaří. Je vám asi jasné, že knoflíky a zipy se do sportswear stylu moc nehodí, a proto vsaďte na osvědčenou klasiku.

Jak celkový outfit ještě vylepšit?

Sportovní móda vypadá dobře sama o sobě. Pokud ale sledujete celebrity, určitě jste si všimli, že například Gwen Stefani nebo Rihanna rády ke sportovní módě přidávají elementy z trochu jiných stylů.

Pomocí elegantnějších nebo sexy kousků pozvednou celý look na úplně jinou úroveň. Pokud se nebojíte trochu experimentovat a máte pro módu oko, klidně to vyzkoušejte. Co takový blazer nebo již zmíněné kožená bunda? A v zimě zase sáhněte po kašmírovém kabátu. Nakonec můžete vsadit i na luxusní kabelku nebo jiné doplňky.