Power jóga

Autor: Módní Blog

Co to vlastně je za cvičení power jóga? Power jóga se začala cvičit v USA někdy ve druhé polovině devadesátých let. Pár cvičitelů klasické jógy se snažilo najít způsob, jak…

Co to vlastně je za cvičení power jóga?

Power jóga se začala cvičit v USA někdy ve druhé polovině devadesátých let. Pár cvičitelů klasické jógy se snažilo najít způsob, jak ji udělat více dynamickou. Power jóga je zajímavou alternativou nejen kasické jógy, ale také aerobicu nebo pilates. Přechod mezi jednotlivými pozicemi je dynamičtější než u jógy klasické. Důraz se klade na sílu a ohebnost. Je fyzicky náročnější, proto se cviky power jógy doporučují i při hubnutí.

Lekce power jógy začíná prodýcháním celého těla, kdy nehnutě stojíte několik minut, máte stažené všechny svaly v těle a soustředíte se jen na správné dýchání nosem do břicha. Poté následuje soustava několika cviků, které se ze začátku mohou zdát neproveditelné, ale sama zjistíš, že to tak hrozné není.

Proč zkusit power jógu?

Spousta z nás se vymlouvá na nedostatek času. Udělej si čas na cviky 10 minut denně nebo 20 minut 3 krát do týdne. Budeš-li poctivá, výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Jednoduché cviky zvládneš i sama. Zkus si sednout do tureckého sedu, ruce polož volně na kolena a dýchej! Soustřeď se, dýchej nosem do břicha a vydrž to tak 10 minut. Uvidíš, že se budeš cítit lépe, pocítíš, jak se ti navrací ztracená energie. Jóga tě naučí, jak správně dýchat, jak zacházet se svým tělem. Celé tělo se ti uvolní a budeš ho mít perfektně protažené. Také po psychické stránce poznáš účinky cviků jógy. Skvěle odbourává stres a napětí. Tak dej pozdrav slunci a objev harmonii mezi tělem a myslí díky cvikům power jógy.