Rovné vlasy za každou cenu?

Autor: Módní Blog

Žehlení Abys docílila perfektního výsledku a vlasy neměla spálené a zničené, měla bys dodržovat správný postup a používat kvalitní přípravky. Žehličky na vlasy jsou v dnešní době propracované a je…

Žehlení

Abys docílila perfektního výsledku a vlasy neměla spálené a zničené, měla bys dodržovat správný postup a používat kvalitní přípravky. Žehličky na vlasy jsou v dnešní době propracované a je z čeho vybírat, tak si dej při výběru záležet. Pokud máš krátké vlasy, pořiď si úzkou žehličku, pokud je máš delší, je lepší zvolit co nejširší. Důležitý je také materiál, který je použitý na žehlících destičkách. Kadeřníci doporučují žehličky s keramickým nebo teflonovým povrchem. Také by měla mít žehlička regulaci teploty.

Je důležité používat kosmetické přípravky pro žehlení vlasů, které obsahují speciální přísady. Ty zabrání spálení vlasů a tvůj účes vydrží déle i ve vlhčím vzduchu. Nikdy si nežehli vlasy, máš-li je ještě mokré nebo na nich máš nějaký stylingový přípravek. Mohla by sis vlasy pěkně zničit.

Permanentní narovnání vlasů

Tento způsob narovnání se provádí pouze v kadeřnických salónech a jeho cena se pohybuje od 1 do 5 tisíc korun. Provádí se u vlasů po uši a delších, na jakkoliv vlnité a kudrnaté. Je to v podstatě chemický proces, který zasahuje do struktury vlasu, proto je důležité, aby byl přítomen odborník. Na vlasy se nanáší několik vrstev husté pasty, která naruší jejich strukturu. Poté se přípravky s  mívají, vlasy se suší a žehlí. Tento proces trvá několik hodin. Výhodou oproti domácímu žehlení je odolnost a trvanlivost. Rovné vlasy ti vydrží asi 2 měsíce až půl roku. Záleží na typu vlasů.

Všechno má ale své pro i proti. Pokud máš vlasy melírované nebo hodně odbarvené, tak na permanentní narovnávání zapomeň. Nedoporučuje se ani u barvených vlasů. Je to pro vlasy obrovská zátěž a můžeš si je úplně zničit. Taková regenerace může potom trvat roky a roky. Je jen na tobě pro jaký způsob rovnání se rozhodneš.