Tae Bo

Autor: Módní Blog

Jaké je vlastně cvičení Tae Bo? Je to druh moderního cvičení, které se skládá z prvků klasického aerobicu v kombinaci s prvky bojových sportů. Při Tae Bo neexistuje žádná choreografie,…

Jaké je vlastně cvičení Tae Bo?

Je to druh moderního cvičení, které se skládá z prvků klasického aerobicu v kombinaci s prvky bojových sportů. Při Tae Bo neexistuje žádná choreografie, takže se nemusíš bát, že by sis nepamatoval, jak jdou jednotlivé cviky po sobě. Cvičení doprovází velmi rychlá, dynamická hudba.

Tae Bo vzniklo někdy v 70. letech minulého století, v 90. letech došlo k jeho rozšíření díky mistru světa v karate B. Blanksovi. Při cvičení je důležitá myšlenka „Get the first place by your own.“ , což ve volném překladu znamená „Překonej sám sebe!“ Z čehož vyplývá především to, že by se člověk neměl porovnávat s ostatními, měl by se soustředit sám na sebe, neřešit, jak vypadá nebo co má na sobě. Důležité je jen to, jak se cítíš ty, abys měl díky cvičení lepší pocit než včera.

Proč zkusit cvičení Tae Bo?

Tae Bo je vhodné opravdu pro každého zdravého jedince, nezáleží na věku, pohlaví nebo kondici. Tohle dynamické cvičení ti pomůže redukovat tělesnou hmotnost a vytrénovat svalstvo, zlepšuje funkce oběhového systému a především odbourává stres a pomůže ti upevnit vůli. Postupně sám poznáš, že se ti díky cvičení zlepšuje kondice a vydržíš déle.