Udělej si jasno o clip in

Autor: Módní Blog

Prodlužování vlasů pomocí clip in příčesků se stalo hitem. A jak už to tak bývá, koluje o něm mnoho nejasností, polopravd a otázek. Přečti si, jak připnout clip in vlasy,…

Prodlužování vlasů pomocí clip in příčesků se stalo hitem. A jak už to tak bývá, koluje o něm mnoho nejasností, polopravd a otázek. Přečti si, jak připnout clip in vlasy, jak metoda clip in vlastně funguje a proč je k tvým vlasům šetrnější, než ostatní prodlužovací metody.

obrazek_3

Jak to funguje?

Určitě jsi už o clip in vlasech slyšela, takže jen krátce: Pořídíš si clip in pramínek nebo celou sadu, a tu si pomocí speciálních malých sponek připneš na své přírodní vlasy. Pokud si nejsi něčím jistá, přečti si, podrobný návod, jak připnout clip in vlasy. S trochou cviku je připneš za 5 minut!

Nezničím si tím vlasy? Je to šetrné v porovnání s ostatními metodami?

Ano, clip-in patří mezi ty šetrnější a zároveň poměrně levné metody prodlužování vlasů. I proto si získala takovou oblibu. Sponky jsou k vlasům rozhodně šetrnější, než keratin, nebo navazování – o různých metodách prodlužování vlasů si přečti na Wikipedii.

Jak dlouhé vlasy musím mít, abych mohla nosit clip-in příčesky?

Co člověk, to názor. Všeobecně se ale dá říct, že ideální délka je kousek nad ramena a delší.

Ty sponky musí být vidět ve vlasech, ne?

Neboj se, nejsou. Sponky jsou malinké a barvené do podobného odstínu (viz obrázek), jako samotné vlasy, a vidět opravdu nejsou. Pokud někomu neprozradíš, že máš příčesek, nepozná to. 

Je to na každodenní nošení?

Někdo je nosí pořád a dokonce s nimi i spí, někdo je sundává a nosí jen například na společenské události. Nasadit clip in vlasy je otázkou pěti minut, sundané jsou za několik vteřin. Je jen na tobě, jak ti to bude vyhovovat.

—Na nákup pečující kosmetiky můžete využít slevový kód Notino.cz

Četla jsem o gramáži vlasů, co to znamená?

Jednoduše to, kolik clip in příčesek váží. Pokud máš husté vlasy a chceš je prodloužit, potřebuješ také hustý příčesek. Proto se dají koupit dvojité clip in sady o délce až 63 cm a s gramáží 170g. Samotný jeden pramínek váží dle délky a šířky (až 20cm) od 4 do 16 gramů.

obrazek_2

Jsou rozdíly v kvalitě clip in vlasů?

Rozdíly jsou, a to poměrně velké. Mnoho obchodů nabízí syntetické (umělé) vlasy. Ty jsou sice levné, ale nikdy nebudou vypadat jako pravé. Raději si vyber tam, kde ti nabídnou příčesky z pravých lidských vlasů. Kvalitou jsou úplně jinde, vypadají lépe a vydrží déle.

Co údržba? Dají se normálně umývat šamponem atd.?

Ano, tedy pokud sis koupila pravé lidské vlasy. Ale všeho s mírou – časté mytí jim může uškodit. Pokud je nosíš denně, myj vlasy cca jednou za pět dní. Pokud tě zajímají další informace, přečti si instrukce k péči o clip in vlasy.

Nevyhovují mi prodávané clip in prameny, chci si udělat vlastní. Jde to?

Jak je libo. Poohlédni se po vlasech pro vlastní úpravu, většinou se dodávají v sadě i se sponkami. Z nich si můžeš udělat clip in příčesky dle libosti – pak stačí jen připnout.

obrazek_1

Soutěž o clip in vlasy se Stylprotebe.cz!

Tento článek byl napsán ve spolupráci s e-shopem StylProTebe.cz, kde si můžeš koupit 100% lidské clip-in vlasy v mnoha délkách, gramážích a odstínech. Pokud tě zajímá cokoli, co nebylo zodpovězeno v článku, neváhej se zeptat přímo na e-shopu – rádi ti odpovědí.

StylProTebe.cz také brzy spustí soutěž o nákup/slevu v hodnotě 1 000 Kč. Pro informace o zahájení a průběhu soutěže sleduj FB stránku StylProTebe.cz.