5 tipů na účesy pro řídké vlasy

Autor: dana

Dámy, trápí vás řídké a zplihlé vlasy? Připravili jsme si pro vás 5 tipů na trendy účesy, které dodají vašim vlasům opticky na objemu, díky čemuž se i vy jistě…

Dámy, trápí vás řídké a zplihlé vlasy? Připravili jsme si pro vás 5 tipů na trendy účesy, které dodají vašim vlasům opticky na objemu, díky čemuž se i vy jistě budete cítit mnohem sebevědoměji. Ideální mohou být kratší střihy a ofiny

Splňte si sen o husté hřívě

Ženy s řídkými vlasy často snívají o husté hřívě. Stačí přitom vsadit na vhodný střih a vaše sny se mohou stát rychle skutečností. Abyste totiž dosáhla perfektního účesu, nemusíte být vždy obdařena objemnou hřívou. Se správným střihem a stylingem mohou i řídké vlasy vypadat stejně působivě jako ty husté. Jestliže tedy i vy hledáte nový účes, nechte se inspirovat našimi radami. 

Mikádo po bradu

Při výběru nového střihu vždy myslete na to, že čím kratší vlasy jsou, tím působí objemněji. Jedním z ideálním střihů pro řídké vlasy je proto mikádo po bradu

Jedná se o trendy vzdušný střih, který působí hravě, ale zároveň krásně podtrhne vaši ženskost. Navíc vám nabízí nespočet stylingových možností. Mikádo po bradu totiž můžete nosit s pěšinkou uprostřed nebo na straně. Můžete ho nechat v hladkém vzhledu nebo ho lehce navlnit. A pokud se razantní změny opravdu nebojíte, zpestřete mikádo po bradu smyslnou ofinou

Full pixie

Jelikož krátký účes vypadá v kombinaci s řídkými a jemnými vlasy opravdu skvěle, další úžasnou volbou může být full pixie. Zatímco klasický pixie má spoustu vrstev, čímž snižuje hustotu vlasů, full pixie vytvoří opticky mnohem větší objem. 

Ofina

Nechcete se vzdávat svých dlouhých vlasů, neboť krátký střih není nic pro vás? Co zkusit dodat vašim vlasům objem pomocí ofiny? Právě ofina totiž úžasně orámuje obličej a opticky dodá vlasům větší plnost. 

Delší patka

Ideálním mezikrokem na cestě z dlouhých vlasů v jedné délce k účesu s ofinou může být delší patka. Ta totiž rovněž představuje naprosto senzační možnost, jak přidat do řídkých vlasů trochu objemu alespoň opticky. Zároveň vás takový účes rafinovaně omladí. Pokud tedy s blížícím se jarem hledáte inspiraci na skutečně mladistvý účes, delší patka je fantastickou volbou.

Prodloužené mikádo

Nemůžete se rozhodnout, zda by vám více slušely krátké, nebo dlouhé vlasy, ale přesto toužíte po objemném střihu? Pak je právě pro vás prodloužené mikádo tou nejlepší variantou. Protože ať už ho sestříháte rovně nebo ve vrstvách, prodloužené mikádo je naprosto ideální pro větší objem a plnost.

Dodejte vlasům objem pomocí vln

Ať už zvolíte jakýkoliv střih, myslete také na to, že vlasům můžete snadno a jednoduše dodat objem pomocí vln. Právě zvlněné vlasy totiž působí mnohem objemněji než ty zplihlé rovné. 

Jak dále docílit krásně objemných vlasů? 

  1. Používejte natáčky. Ty jemným a řídkým vlasům dodají na objemu.
  2. Zaměřte se na vytvoření objemu vlasů zejména na temeni hlavy.
  3. Vlasy vytáčejte i podtáčejte za pomocí fénů a kulatých kartáčů.

Vsaďte na správné vlasové přípravky

A jelikož není žádným tajemstvím, že objem dělá dojem, nezapomeňte do péče o své zplihlé vlasy zařadit ještě kvalitní vlasovou kosmetiku, která vám k dosažení kýženého výsledku pomůže. Spíše než několika nefunkčním přípravkům dejte raději přednost jen pár lahvičkám, které ovšem skutečně fungují. 

V současnosti je na trhu k dostání široká a pestrá nabídka nejrůznějších vlasových přípravků pro objem fungujících na technologii, jež obalí povrch vašich vlasů. Takové přípravky obsahují speciální částice, jež vytvářejí mezi vlasovými vlákny vzduchové polštářky, díky nimž dostanou vlasy krásný objem. 

Objem dokáže vašim vlasům opticky dodat i správně zvolená barva. Obecně tedy platí, že pomocí světlejších tónů působí účes objemněji. Zkušení a zruční kadeřnici umí rafinovaně zesvětlit jen některé pramínky vlasů tak, aby působily objemnějším dojmem, ale barva se na první pohled nijak dramaticky nezměnila.